Zoeken

Bejaarde en verlamde Marokkaan mishandeld in tram in Italië

21 april 2019 - 13:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 65-jarige tetraplegische Marokkaan is afgelopen dinsdag door de passagiers van een tram in het Italiaanse Turijn mishandeld en vernederd omdat hij zijn gordel niet aan kon doen.

Lastampa schrijft over het voorval. Abderrahim Belgaid, een Marokkaanse Italiaan, vertelde: "Ze hebben op me gespuwd en me vernederd. Het ging slecht aflopen. Een man wilde me mishandelen maar hij werd net op tijd tegengehouden. Ik weet niet wat hij me anders zou hebben aangedaan. Het was een moeilijke moment."

De passagiers noemden hem een k** Marokkaan en een k** gehandicapte en vertelden hem dat hij naar zijn land moest terugkeren. "Een man van 70 jaar met wit haar spuugde op me. Hij vertelde me ook dat hij mijn nek ging breken als ik niet uitstapte."

Reden van deze aanval is dat de rolstoel van de oude man niet goed vast zat waardoor de tram niet mocht vertrekken. De trambestuurder moest eerst kijken naar de procedure in dergelijke gevallen. Toen bleek dat zijn rolstoel te groot was en dus niet vast kon, raadde de bestuurder hem aan om uit te stappen.

Abderrahim Belgaid raakte 13 jaar geleden verlamd nadat zijn voormalige werkgever hem had mishandeld. Hij was toen tegen een meubel gevallen en had daarbij zijn nek gebroken. Drie jaar geleden werd hij door een auto aangereden. Hij overleefde enkel doordat zijn rolstoel de schok had verzacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team