Zoeken

Kijkers talkshow Khalid & Sophie vinden Badr Hari geen rolmodel

14 oktober 2022 - 08:00 - Sport

©

De 37-jarige kickbokslegende Badr Hari leek na zijn verlies tegen Alistair Overeem afscheid te nemen van zijn publiek. Bij het programma Khalid & Sophie werden drie kickbokskampioenen uitgenodigd om terug te blikken op de carrière van Hari, die hen alle drie enorm heeft geïnspireerd. Maar dit werd niet door alle kijkers geapprecieerd, met name omdat Badr Hari veroordeeld werd voor zware geweldsdelicten.

Badr Hari verloor afgelopen weekend zijn derde en beslissende gevecht tegen Overeem. De Marokkaans-Nederlandse kickbokser was lang zeer succesvol, maar zijn laatste zege dateert al van 2015. Na zijn nederlaag verklaarde de kickbokser dat het einde van zijn carrière nadert. "Ik ben serieus aan het nadenken om een einde te brengen aan mijn carrière," verklaarde Badr Hari, die zijn fans bedankte voor alle jaren dat hij in de ring stond.

Lees ook: Het eerbetoon van Latifa Raafat aan Badr Hari (foto)

Kickboks-talenten Imad Hadar, Tyjani Beztati en Ilias Ennahachi denken niet dat dit het laatste is dat we van Hari gezien hebben, de kickbokser zit namelijk nog vast aan een meerjarig contract met Glory, schrijft Metronieuws. Ze vertellen dat Hari een grote bron van inspiratie was in hun jonge levens. "Wat hij uitstraalt, hoe hij opkomt en hoe hij mensen kan meenemen. Wat hij doet is gewoon kunst", zegt Ennahachi.

Presentator Khalid Kasem bracht ter sprake dat Hari in het verleden veroordeeld is voor mishandeling en daarvoor ook een gevangenisstraf heeft gekregen. "Bepaalde mensen hebben gewoon fouten nodig om in te zien wat goed voor ze is", antwoordt Hadar. "Iedereen maakt fouten, niemand is perfect."

Actrice Tanja Jess vindt dat Hari zijn emoties beter in de hand heeft dan vroeger en vraagt zich af of dat een negatief effect heeft op zijn prestaties? "Want hij heeft wel moeite met winnen de afgelopen jaren. Heb je die woede nodig om zo’n wedstrijd te kunnen winnen?" De jonge kickboksers leggen uit dat woede niet nodig is voor het winnen van een wedstrijd.

Lees ook: Badr Hari verliest gevecht en kondigt einde carrière aan

Kijkers van het programma reageren verbaasd over de manier waarop er over Hari in de talkshow werd gesproken. Bepaalde kijkers zijn van mening dat het strafblad van de kickbokser op deze manier wordt genegeerd en zeker niet alle kijkers vinden Hari een rolmodel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team