Zoeken

Babylone en Salim Cravata brengen clip uit voor verzoening Marokko en Algerije

24 november 2020 - 19:00 - Cultuur

©

De Algerijnse muziekband Babylone en de Marokkaanse zanger Salim Cravata roepen in hun nieuwe clip op tot verzoening en broederschap tussen Algerije en Marokko. De coproductie tussen de zanger en de muziekgroep uit Algerije is op 13 november uitgebracht.

De titel van de clip is "Lyoum 3arsek" (vandaag is je verjaardag). Amine van Babylone legt uit hoe de artiesten er, ondanks de beperkingen vanwege het coronavirus, toch in zijn geslaagd om samen een nummer te produceren: "Ieder van ons had opnamen gemaakt in zijn eigen land", legt Amine uit. Hij hoopt dat het nummer bijdraagt aan vrede en verzoening tussen beide landen. "Met mijn vriend Salim wilden we het beeld geven van de broederschap die er bestaat tussen de twee broedervolken van de Grote Maghreb, Algerije en Marokko. Wij zijn artiesten en we willen samen zingen om te laten zien dat er geen verschil is tussen onze twee volkeren", meldt Elwatan.

Het nieuwe nummer brengt verschillende stijlen samen. Het valt te omschrijven als een subtiele mix van pop, ballad en raï, met een mediterraan tintje. Ook onthulde Babylone nog de andere projecten waaraan hij momenteel werkt. Amine Mohamed Djemal is een autodidactische kunstenaar die zijn beroepskeuze ziet als een roeping die is ingegeven door zijn verlangen om een boodschap van vrede en liefde te verspreiden.

Voordat hij bekend werd als Amine van Babylone, werkte hij samen met de plaatselijke muziekgroep Iyourayène. "Met hen begon ik muzikale technieken te ontdekken. Ik ontwikkelde me, het was een nieuwe start voor mij en ik begon te werken op muzikaal gebied ", zo vertelt Amine.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team