Zoeken

Baby’s dood door kou in Marokko

27 december 2012 - 12:23 - Marokko

©

Een veertig dagen oude baby is bezweken aan de kou in Tamalout, dorpje op 75 km van Anfgou. In de regio bevinden zich 46 dorpjes die in de winter volledige afgesloten zijn van de wereld door de hevige sneeuwvallen.

De kleine Habiba Amamou overleed aan een chronische hoest en hoge koorts, veroorzaakt door kou dat sinds eind november het Midden-Atlas teistert.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt in een verklaring dat de baby niet door de kou is gestorven, maar door ziekte. Die reactie zorgde voor ophef in het Midden-Atlas. Voor de bewoners moet men vooral onthouden dat een kind overleden is door gebrek aan zorg en klinieken.

Begin december waren reeds drie baby’s overleden door de kou nabij Anfgou. In de afgelopen jaren overleden op die manier tientallen dorpelingen in het Midden Atlas.

El Hossein El Ouardi, minister van Gezondheid, bezocht vorige week zelf Anfgou. In de regio zijn bijna alle poliklinieken gesloten. Enkel in Tounfite is er een nog een klein veldhospitaal open, maar daar werken slechts twee artsen in de winter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team