Zoeken

Aziz Bouhaddouz reageert op doel tegen eigen team op WK

16 juni 2018 - 15:40 - Sport

©

Aziz Bouhaddouz scoorde gisterenavond een doelpunt tegen zijn eigen team tijdens het eerste WK-duel van Marokko tegen Iran. De Atlas Leeuwen verloren als gevolg met 0-1.

Na de wedstrijd was de aanvaller van Marokko zichtbaar teneergeslagen. "Het was een moeilijke wedstrijd voor mij en voor ons allemaal, we begonnen het spel goed, maar we speelden niet zoals we hadden gepland, het is een bitter moment voor mij, maar helaas gebeurt dit in het voetbal. Het overkwam mij, ik wil me verontschuldigen bij het team, de fans en de 35 miljoen mensen in Marokko (...) Vanaf nu ben ik de idioot, maar ik ga de situatie beheren. Ik speel al jaren voetbal, mijn teamgenoten hebben me gesteund, nu moeten we ons verenigen en vechten.", verklaarde Bouhaddouz.

Meerdere andere spelers spraken de media toe na de wedstrijd, wat de aanvoerder van het elftal, Medhi Benatia, weigerde.

"We kregen kansen, maar we waren niet efficiënt, ik als eerste, we hadden beter moeten doen, we hebben twee erg moeilijke duels voor de boeg, tegen Portugal en Spanje. We moeten deze nederlaag nu vergeten.", verklaarde Amine Harit.

Khalid Boutaïb vervolgde: "We hebben vier of vijf dagen om ons te herpakken, we zullen het maximum geven tegen Portugal, Inchallah. De nederlaag is er, als we beter hadden gespeeld hadden we kunnen winnen. We kregen kansen in het begin en hadden daar gebruik van moeten maken en de match beter moeten beheren. Bouhaddouz was erg teleurgesteld. Hij stapt het veld op en scoort tegen zijn eigen team, hij denkt dat het zijn schuld is. We geven hem de schuld niet en proberen hem te motiveren om het beste van zichzelf te geven."

Bladna.nl