Zoeken

Ministers kandidaat voor verkiezingen 25 november

29 augustus 2011 - 22:00 - Marokko

©

Met de aankomst van de parlementsverkiezingen op 25 november dit jaar, zouden de regeringsleden voor dezen een overdreven interesse tonen. De meerderheid van de ministers stellen zich opnieuw kandidaat in de hoop een ​​plaats in de volgende regering te winnen.

Vele van de actuele ministers bereiden zich reeds voor om deel te nemen aan de komende verkiezingen, wat niet helpt de politieke elites te verjongen zoals onlangs gevraagd door koning Mohammed VI.

Bij de Istiqlal partij heeft Premier Abbas El Fassi al besloten niet deel te nemen aan de verkiezing en zal ook zijn plaats op de partijlijst voor het district van Larache afstaan ​​aan Abdallah Bakkali.

Minister van Volksgezondheid Yasmina Baddou heeft besloten zich opnieuw kandidaat te stellen voor de Anfa wijk van Casablanca waar ze reeds districtsvertegenwoordiger is. Minister van Buitenlandse Handel, Abdellatif Maâzouz, mikt ook op een parlementszetel in naam van zijn woonplaats Sefrou, waar hij voorzitter is van de districtsraad.

Saad Alami, Minister van modernisering van de openbare sector, zou geen electorale ambities hebben, net zoals Taoufik Hejira, minister van Volkshuisvesting, die zijn broer Omar, parlementslid en president van de stadsraad van Oujda, niet wil overschaduwen.

Karim Ghellab, minister van Verkeer en MP van Ben Msik te Casablanca is ook in de race, terwijl Abdeslam Mesbahi, staatssecretaris voor Territoriale Ontwikkeling, zijn geluk wil beproeven in Fez. Abdelkebir Zahoud, staatssecretaris van Water en Milieu, heeft geen intentie om zich kandidaat te stellen.

Salaheddine Mezouar, voorzitter van de Nationale groepering van Onafhankelijken (RNI), zou geïnteresseerd zijn in een mandaat in zijn woonplaats van Meknes. Anis Birou, staatssecretaris voor artisanaat wordt aangekondigd in het district van Berkane en Moncef Belkhayat, minister van Jeugd en Sport, heeft zijn zinnen gezet op Casablanca.

Minister van Landbouw, Aziz Akhannouch, hoopt opnieuw te worden uitgekozen in de regio van Agadir, waar hij de regionale raad tot in 2009 heeft voorgezeten. Ook minister van Energie, Amina Benkhadra, zou op de lijst van de RNI staan.

De ministers van de Socialistische partij USFP die strijden om een mandaat bij de volgende verkiezingen zijn Driss Lachgar, minister belast met de relaties met het Parlement, dit zich in Youssoufia, Rabat, kandidaat stelt en Jamal Rhmani aangekondigd te Salé maar nog niet zeker van zijn deelname. Mohamed Reda Chami, minister van Industrie en Handel, en Mohamed Ameur, minister van de Marokkanen in het buitenland, zouden het mikken op mandaten te Fez. Bensalem Himmich, minister van Cultuur, zal zich niet kandidaat stellen in november.

Bij de Volksbeweging (MP) zou de partijvoorzitter, Mohand Laenser, deelnemen voor een plaats in Immouzer Marmoucha terwijl de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Mohamed Ouzzine, zich zal voorstellen in Dar Ifrane, provincie Ifrane.

Nezha Sqali, minister van Sociale Ontwikkeling, en Khalid Naciri, minister van Communicatie, beiden leden van de Partij van de Vooruitgang en Socialisme (PPS) zullen niet deelnemen aan de parlementsverkiezingen van 25 november.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team