Zoeken

Auto-export Marokko zal in 2020 ruim 100 miljard opbrengen

4 november 2015 - 18:45 - Economie

©

In Marokko zal de export van auto’s tegen 2020 jaarlijks ruim 100 miljard dirham opbrengen. Dat stelt minister Moulay Hafid Elalamy van Handel en Industrie.

Na de wereldwijde financiële crisis en de Arabische Lente heeft Marokko zich als een hub voor de export naar Europa, het Midden-Oosten en Afrika ontwikkeld. Het Koninkrijk wist daarmee een ​​daling van de buitenlandse directe investeringen te voorkomen en grote auto- en vliegtuigfabrikant aan te trekken. Onder hen Delphi, Bombardier, Renault en Eaton Corp. Deze industrie is momenteel goed voor 16% van het Marokkaanse BBP en zal naar 20% toenemen met de komst van Peugeot schrijft Reuters.

Het persagentschap vernam van minister Moulay Hafid Elalamy dat de auto export alleen al tegen 2020 ruim 100 miljard dirham zal opbrengen. Marokko wil volgens de bewindsman de sector blijven ontwikkelen door internationale groepen aan te trekken en op termijn de winsten verdubbelen.
 
Elalamy bevestigde tevens dat zijn afdeling in onderhandeling was met een derde bekende autofabrikant voor een vestiging in Marokko. Hij weigerde de naam van de autofabrikant vrij te geven maar beloofde dat er snel over zou worden gecommuniceerd.

De Marokkaanse auto-industrie heeft het in september beter gedaan dan de traditionele exportsectors. Marokko exporteerde in september voor 160,07 miljard dirham (+6,2%). De uitvoer van auto’s bedroeg in die periode 34 miljard, net zoals de fosfaatsector terwijl de export van landbouwproducten 31 miljard dirham bereikte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team