Zoeken

Auteur Harry Potter neemt het opnieuw op voor de Islam

13 oktober 2017 - 20:00 - Wereld

©

JK Rowling, de bekende auteur van de serie Harry Potter, heeft opnieuw de Islam verdedigd in een bericht op Twitter. Het is de tweede keer in enkele weken tijd dat de schrijfster het voor de moslims opneemt.

Op een Twitter-bericht van Scott Presler, een Amerikaan die heel actief is op de sociale medium en zijn haat voor de Islam niet verbergt, antwoordde JK Rowling zoals gewoonlijk met veel wijsheid.

Presler reageerde op een tweet van Ariana Grande over de aanslag in Las Vegas waarbij 59 mensen omkwamen en ruim 250 gewonden vielen. De jonge zangeres deelde een bericht waarin ze haar steun aan de slachtoffers uitte en opriep tot een betere wapencontrole in de Verenigde Staten. Presler vroeg haar waarom ze niet pleitte voor een controle op de radicale islam na de aanslag op haar concert.

“Wacht even. Je roept nu op tot de controle op wapens maar niet tot een controle van de radicale islam na de aanslag die tijdens jouw concert in Manchester werd gepleegd?”, schreef Presler.

JK Rowling antwoordde een dik uur later op het bericht. “Islam vermoordt geen mensen, het zijn mensen die mensen vermoorden”. Haar bericht werd ruim 137.000 keer geliked en 82.000 keer gedeeld.

Het antwoord van JK Rowlings

Eind augustus had JK Rowling op Twitter al de moslims op de mooiste wijze verdedigd. Ze antwoordde op een bericht van Rutger Ulbrecht: “Wisten jullie het? Wanneer je in Groot-Brittannië een sandwich met bacon voor een moskee achterlaat stuurt men je langer naar de gevangenis dan wanneer je een meisje van 11 jaar verkracht.”, waarop de auteur “Wisten jullie het? In Groot-Brittannië noemt men zaken die helemaal vals zijn onzin.”, antwoordde. Ulbrecht eiste als gevolg excuses van de Engelse schrijfster wiens antwoord ruim 17.000 keer werd gedeeld en ruim 80.000 keer geliked.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team