Zoeken

Arts ontslagen vanwege te lange baard

1 januari 2018 - 18:40 - Wereld

©

Een Egyptische arts in opleiding is door een ziekenhuis in de regio van Parijs ontslagen omdat hij een te lange baard had. De rechtbank van Versailles heeft het ziekenhuis gelijk gegeven.

Volgens het ziekenhuis was zijn baard "een zichtbare teken van een religieuze overtuiging". De rechtbank oordeelde dat het dragen van een baard, "zelfs lang", op zich geen teken van een religieuze overtuiging kan zijn maar dat de "omstandigheden" gelijk geven aan het ziekenhuis.

De jonge arts eiste respect voor zijn individuele vrijheid maar erkende dat zijn uiterlijk een zichtbaar teken van zijn religieuze overtuiging was.

Volgens de rechtbank heeft hij als gevolg zijn verplichting om het secularisme en de neutraliteit van de openbare dienst geschonden. De beëindiging van zijn stageovereenkomst was daarom een juiste besluit.

Nawel Gafsia, advocate van de arts, noemt het vonnis "schandalig" en "ongelooflijk". "Hij heet Mohamed. Zou zijn naam Lionel Dupont zijn geweest en zou hij een nog langere baard hebben gehad, dan zou dat geen probleem zijn geweest."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team