Zoeken

Artiest Axl Peleman drinkt geen alcohol, maar heeft wel een stamcafé: Theehuis Gueliz

9 mei 2021 - 15:40 - Cultuur

©

De 50-jarige muzikant Axl Peleman stopte 26 jaar geleden met het drinken van alcohol, maar drinkt wel dolgraag een glaasje Marokkaanse muntthee in theehuis Gueliz, dat ook bekend staat als Robio, wat de naam is van de uitbater van zijn ’stamcafé’.

Peleman gaat regelmatig theedrinken in theehuis Gueliz en in het weekend gaat hij er ook ontbijten of genieten van een smoothie. Vooral de karakteristiek van de omgeving is volgens hem een grote meerwaarde. De couleur locale en de gesprekken die er gevoerd worden. "Ik vind niets zo vervelend als op een plaats zitten waar je de mensen systematisch ladderzat ziet worden", zegt Peleman in Het Nieuwsblad. "Wie te diep in het glas kijkt, kraamt al snel bullshit uit. Je probeert conversaties te hebben, maar die worden er niet interessanter op met iemand die zat is. Zij denken natuurlijk van wel, maar dat is niet zo. Daar zitten met gasten die ook geen alcohol drinken, dat schept een band."

Peleman neemt soms ook zijn 19-jarige zoon mee naar Robio. "Ik neem hem al mee naar Robio sinds zijn vijfde jaar. Ik heb hem er leren poolen en een mondje Marokkaans leren praten. Ook na elke autorijles gingen we daar wat drinken."

Nu de café’s en restaurants weer open zijn wil Axl Peleman eerst met zijn vrouw gaan eten. "Dat heb ik nog het meeste gemist. We doen normaal wekelijks een date om eens goed bij te praten, maar door corona is dat momentje us-time weggevallen. Dat krijgt nu dus prioriteit, maar op 9 mei sta ik sowieso bij Robio. Het is de beste muntthee van ’t Kiel, en die heb ik gemist."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team