Zoeken

Nieuwe arrestaties overval geldtransport Tanger

1 september 2015 - 17:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft twee nieuwe verdachten aangehouden voor de overval op een geldtransport van de SGMB-bank in Tanger op 13 augustus.

In totaal werden zes verdachten aangehouden voor de overval. Allen verschenen afgelopen donderdag voor het eerst voor de rechter in Tanger.

Volgens politiebronnen is het niet onmogelijk dat er nog meer verdachten worden gearresteerd. De criminele bende werd geleid door de Belgisch-Marokkaanse Mokhliss L., die ook wordt verdacht van de overval op een andere geldtransport in de noord-Marokkaanse stad in februari 2014.

L. Mokhliss wordt momenteel vervolgd in verschillende zaken waaronder gewapende overvallen en internationale drugshandel in Marokko en België, waar hij zich in 2001 vestigde. Hij woonde er illegaal en werkte er als uitsmijter van een nachtclub. Hij werd in België veroordeeld voor drugshandel. Na zijn celstraf specialiseerde hij zich in de diefstal van luxe voertuigen. In 2013 keert hij naar Marokko en ging in Tanger wonen.

Volgens de Marokkaanse politie heeft de bende geen banden met het terrorisme. Wel wordt de bende verdacht van de moord op een 30-jarige man in 2013. Het slachtoffer werd met drie kogels door een gemaskerde man in het centrum van Tanger omgebracht.

Bladna.nl