Zoeken

Aanslagen Brussel: Belgische-Marokkaan Najim Laachraoui gearresteerd? (update)

23 maart 2016 - 12:43 - Wereld

©

Najim Laachraoui zou woensdagochtend zijn gearresteerd. Hij is de derde verdachte van de aanslag op de luchthaven van Zaventem.

Laachraoui werd volgens Belgische media in Anderlecht gearresteerd. De Belgische autoriteiten ontkennen noch bevestigen zijn arrestatie. Volgens sommige media loopt hij nog steeds vrij. Om 13 uur wordt een persconferentie gehouden.

Volgens La Dernière Heure werd het DNA van Najim Laachraoui aangetroffen op explosieven die voor de aanslagen in Parijs in november vorig jaar werden gebruikt.

Laachraoui is geen onbekende in België. Hij vertrok in februari 2013 naar Syrië en keerde enkele maanden geleden terug naar Europa. In september vorig jaar was hij bij de grens tussen Hongarije en Oostenrijk samen met Salah Abdeslam en de vorige week omgebrachte Mohamed Belkaid gecontroleerd.

De 24-jarige terreurverdachte werd in 1991 in Marokko geboren maar groeide op in Schaarbeek. Hij gebruikte de valse naam Soufiane Kayal en werd kort na zijn vertrek naar Syrië geschrapt uit het bevolkingsregister.

Update 23 maart 2016

Het Belgische parket generaal liet tijdens een persconferentie weten dat terreurverdachte Najim Laachraoui niet werd gearresteerd en bevestigde ook niet dat hij de derde man is op de foto van de aanslagplegers in Zaventem. Bij de aanslag kwamen 31 mensen om en raakten 270 mensen gewond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team