 
– 250 g dadels
– 100 g gepelde amandelen
– 1 theelepel gemalen kaneel
– 1 theelepel oranjebloesemwater
– 2 theelepels honing
Deeg
– 250 g bloem
– 250 g fijne griesmeel
– 1 ei
– 2 zakjes bakpoeder
– 1 theelepel gist
– zout
Decoratie
– honing
– amandelen
Meng in een kom de bloem en griesmeel. In een andere kom, meng de twee gisten, het ei, het zout en een glas warm water. Goed mengen en geleidelijk aan het mengsel van bloem en griesmeel toevoegen. Blijf mengen tot het deeg glad is. Laat 1 uur rusten.
Haal de pitten uit de dadels en snijd ze in heel kleine stukjes. Plet de amandelen en laat ze op een laag vuurtje lichtbruin worden. Doe de amandelen in een kom en voeg er de dadels, kaneel en het oranjebloesemwater.
Meng de vulling en duw plat met een lepel. Voeg twee eetlepels honing toe en meng opnieuw.
Met een lepel, giet een beetje beghrir-beslag in een niet ingevette pan en geeft het de vorm van een pannenkoek.
Schep een beetje dadel en amandelenvulling op elk beghrir en rol in sigaarvorm. Besprenkel de pannenkoeken met honing en garneer met gehakte amandelen.
  
 Amandel brioche
 
Amandel brioche
  
 Marokkaanse gebakjes
 
Marokkaanse gebakjes
  
 Marokkaanse sfenj
 
Marokkaanse sfenj 
  
 Marokkaanse rijsttaart
 
Marokkaanse rijsttaart
  
 Brickdeegstaafjes met griesmeel en amandelen
 
Brickdeegstaafjes met griesmeel en amandelen
  
 Beghrir met honing en amandelen
 
Beghrir met honing en amandelen