Zoeken

Amir Peretz spreekt Marokkanen toe in Darija (video)

15 december 2020 - 21:00 - Wereld

©

Amir Peretz, de Israëlische minister van Economische Zaken, werd geboren in de Marokkaanse stad Bejaâd. Hij stuurde een vredesboodschap in het Darija naar Marokko en naar het Marokkaanse volk, nu de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen hersteld zijn.

"Assalamou Aleykoum. Mijn naam is Amir Amon Peretz, ik ben minister in de Israëlische regering. Ik ben erg blij met het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël," zei hij in een bericht op YouTube.

"Het land waar ik ben geboren en waar mijn familie vandaan komt, het land van mijn wortels en mijn cultuur heeft de diplomatieke betrekkingen volledig hersteld met het land dat mijn vaderland is, de plaats waar ik strijd voor vrede en solidariteit." Dit schreef hij ook op zijn Facebook-pagina en begeleidde de tekst met een foto van hem, samen met Koning Mohammed VI.

Peretz is één van de tien ministers van Marokkaanse afkomst in de regering van Benjamin Netanyahu. Hij heeft een hechte band met Marokko en zegt erg trots te zijn op zijn Marokkaanse afkomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team