Zoeken

Amerikaanse politie toont interesse voor schietpartij Marrakech

24 oktober 2019 - 17:50 - Wereld

©

Ridouan Taghi, kopstuk van de Marokkaanse maffia in Nederland, is volgens het Bureau voor Drugs en Criminaliteit van de Verenigde Staten, lid van één van de grootste drugskartels in de wereld.

De gezochte crimineel zou in samenwerking met Italiaanse, Ierse en Bosnische maffia’s vanuit Dubai zijn organisatie leiden.

Volgens Europese media heeft Taghi samen met zijn rechterhand Said Razzouki de controle over het merendeel van de cocaïnesmokkel in Europa.

Taghi staat op de rode lijst van Interpol en behoort tot de meest gezochte criminelen wereldwijd. Hij wordt naast drugshandel ook verdacht van tientallen liquidaties.

Marokko is ook op zoek naar Taghi voor drugshandel en voor de schietpartij in het café La Crème in Marrakech, waarbij de zoon van een rechter per vergissing werd doodgeschoten.

Nederland heeft een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die naar zijn arrestatie zou leiden. Het bedrag is echter veel te laag gezien het risico dat degene die de politie tot de mocro maffia kopstuk leidt riskeert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team