Zoeken

Amerikaanse miljardair David Rockefeller dol op Marokko

7 oktober 2015 - 23:55 - Marokko

©

De Amerikaanse miljardair David Rockefeller is dol op Marokko en meer specifiek op Fez, waar hij regelmatig verblijft en gaat shoppen. Dat schrijft L’Economiste.

David Rockefeller, die afgelopen juni zijn 100e verjaardag heeft gevierd, is de enige nog levende zoon van John D. Rockefeller, oprichter van onder meer ExxonMobil. Ondanks zijn leeftijd bezocht de miljardair dit jaar drie keer Marokko.

"Ik hou ervan ambachtsproducten te kopen en in de medina te wandelen. Het geeft me enorm veel plezier. Het is geen wonder dat Fez tot één van de vijf mooiste bestemming ter wereld werd verkozen." Zo sprak David Rockefeller onlangs over zijn trips in de spirituele hoofdstad van Marokko.

Volgens de miljardair, die ook regelmatig in Marrakech wordt gespot, is Fez bovendien een perfecte stad voor zakenmeetings.

David Rockefeller bezocht Marokko voor het eerst in 1941. Hij was toen soldaat en nam deel aan een officieel bezoek in Casablanca. Sindsdien probeert hij zijn liefde voor Marokko aan zijn vrienden en familie over te dragen. "Bij al mijn reizen breng ik mijn familie en vrienden mee, het is een ritueel", aldus de Amerikaanse miljardair.

Bladna.nl