Zoeken

Ambassadrice van Frankrijk in Israël in Marokko benoemd

2 mei 2019 - 12:20 - Marokko

©

Hélène Le Gal, ambassadrice van Frankrijk in Israël sinds september 2016, wordt de eerste ambassadrice van Frankrijk in Marokko.

Volgens Maghreb Intelligence werd Hélène Le Gal in Rabat benoemd waar ze in september dit jaar wordt verwacht. De 52-jarige diplomate werkt momenteel in Tel-Aviv. Het is de eerste keer dat Frankrijk een vrouw in Marokko benoemt.

Le Gal werd in 1994 tot secretaresse bij de Franse ambassade in Israël benoemd. Ze werkte vervolgens in Spanje en België. In 2005 werd ze adjunct-directeur voor Centraal- en Oost-Afrika bij het ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken. In 2009 werd ze consul-generaal van Frankrijk in Quebec, in 2012 adviseur van Afrika voor de voormalig Franse president François Hollande en in 2016 ambassadeur van Frankrijk in Israël.

Hélène Le Gal is ook Ridder van de Nationale Orde van Verdienste en van het Legioen van Eer. In Mali, Niger en Guinea is ze Commandant van de Orde van Verdienste en in Senegal kreeg ze de titel van Officier van de Nationale Orde van de Leeuw.

De voormalige Franse ambassadeur in Djibouti en Centraal-Afrika, Serge Mucetti, zal haar in Rabat bijstaan ​​als consul-generaal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team