Zoeken

Frankrijk: uitzetting Marokkaan op nippertje voorkomen

3 juni 2019 - 15:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 52-jarige Marokkaanse man die op bevel van de rechtbank van Nantes in Frankrijk het land moest worden uitgewezen, mag van de Franse Raad van State blijven.

De Raad van State oordeelde dat de uitzetting van de vijftiger "een ernstige en onwettige aanval op zijn vrijheid om een normaal gezinsleven te leiden" vormt.

De prefect van Maine et Loire, die het uitzettingsbevel had ondertekend, houdt vol dat de man "een ernstige bedreiging voor de openbare orde" is. De man heeft namelijk een zwaar strafblad met ruim vijftig misdrijven tussen 1985 en 2015, met name diefstal, inbraken, geweld, heling, ontsnapping uit een gevangenis, drugshandel en oplichting.

Volgens de Raad van State behoren deze overtredingen echter tot het verleden. Omdat hij geen strafbare feiten meer pleegde sinds 2015 is een spoeduitzetting niet gerechtvaardigd.

De man kwam als peuter naar Frankrijk en is al ruim twintig jaar met een Franse vrouw getrouwd met wie hij drie kinderen heeft. Hij heeft ook nog een kind van een vorig huwelijk die hij financieel ondersteunt.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team