Zoeken

Algerije wil invasie Marokkaanse zenders bestrijden

31 juli 2013 - 14:00 - Cultuur

©

Algerijnse verantwoordelijken vinden dat er teveel Marokkaanse radiostations in Algerije uitzenden. Vooral Al Aoula en 2M worden als stoorzenders beschouwd.

Mohamed Said, Algerijnse minister van Communicatie, vindt de situatie alarmerend. Dat verklaarde hij tijdens een bezoek aan Sidi Bel Abbes, vanwaar radio-programma’s naar 13 provincies worden uitgezonden.

De radiodekking in het land is al voldoende volgens Mohamed Said, die de aanwezigheid van Marokkaanse zenders als een schending van de nationale soevereiniteit beschouwd.

De minister belooft het land te beschermen "tegen deze buitenlandse invasie en de kwaliteit van de uitzendingen te garanderen". De Algerijnse regering is vastbesloten dit probleem te bestrijden, net zoals het de drugshandel (vanuit Marokko) bestrijdt, aldus Said.

Door de slechte Ramadan-programmering in Algerije, wenden Algerijnen zich grotendeels tot Marokkaanse televisiezenders zoals 2M en Al Aoula. Miljoenen Algerijnen volgen ook dagelijks het kookprogramma Chhiwat Choumicha.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team