Zoeken

Opschudding rond broekje Jessie J op Mawazine

28 mei 2013 - 13:00 - Cultuur

©

De Britse zangeres Jessica Ellen Cornish aka Jessie J, verscheen tijdens het Mawazine festival in Rabat op het podium in een wit kort broekje. Haar outfit zorgde voor heel wat verontwaardiging.

Aan de cameramannen van 2M en Al Aoula was tevergeefs gevraagd het broekje en de blote billen van Jessie J zo min mogelijk te filmen. Hetzelfde telde voor de VIP-ruimte.

PJD-lid Abdelaziz Aftati oordeelde na het concert dat de shows op Mawazine, beledigend waren voor intelligentie van de Marokkanen. Hij wil dat de verantwoordelijken van 2M worden vervolgd, omdat ze het concert van Jessie J. hebben uitgezonden.

De salafist Hassan Kettani hekelde een complot tegen de reeds verwarde Marokkaanse jeugd. Hij vindt het schandalig dat "losbandigheid vanuit het Westen wordt ingevoerd met geld dat het land hard nodig heeft". Anderen moedigen aan om te strijden tegen "de absurditeit en mediocre cultuur dat Mawazine verspreidt".

Op internet zijn de reacties vol ongeloof. Voor zijn komst aan de macht, pleitte de PJD voor de afschaffing van Mawazine, nu wordt het festival live uitgezonden op tv-zenders, leest men op sociale netwerken.

Een zangeres halfnaakt laten zingen voor miljoenen Marokkanen, is des te absurder wanneer men weet dat een aantal weken geleden, een man in Larache 2000 dirham boete had gekregen, omdat hij uit de kleren was gegaan om te protesteren tegen de slechte staat van zijn wijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team