Zoeken

Algerije valt Marokkaanse kaart met Sahara aan

11 maart 2021 - 13:10 - Wereld

©

Algerije valt de door de Verenigde Staten en andere landen goedgekeurde kaart van Marokko met de Sahara aan. Het land roept haar diensten op om al hun gewicht in de schaal te leggen, om de verspreiding ervan tijdens internationale evenementen te verbieden.

Het is duidelijk dat Algerije niet van plan is om te stoppen. Deze keer heeft het land de Marokkaanse landkaart met de geïntegreerde Sahara in het vizier. Een kaart die reeds te zien is in gebouwen en andere ruimten van de Amerikaanse departementen en federale agentschappen, zoals bijvoorbeeld het State Department, de CIA de NASA en de Amerikaanse ambassade in Marokko. Dit diplomatieke wapenfeit is niet naar de zin van de oosterburen.

Volgens de plaatselijke media wil de Algerijnse regering zich internationaal mobiliseren om "zich te verzetten tegen de integratie van de Sahara in het Marokkaanse grondgebied". Dezelfde bronnen melden dat het hoofd van de diplomatie van het buurland instructies heeft gegeven aan zijn diplomaten en aan Algerijnse delegaties in het buitenland "om ervoor te zorgen dat de kaart van Marokko niet wordt getoond op internationale bijeenkomsten, fora en conferenties".

De Algerijnse regering zou ook de verschillende ministeriële departementen, met name het Ministerie van Onderwijs, hebben opgeroepen tot een algemene mobilisatie tegen de territoriale integriteit van Marokko.

Bladna.nl