Zoeken

Algerije verscherpt toegang Marokkaanse artiesten tot grondgebied

2 oktober 2022 - 11:00 - Cultuur

©

Algerije heeft de toegang van buitenlandse artiesten, met name uit Marokko, tot het Algerijnse grondgebied aangescherpt in een decreet dat is ondertekend door premier Aïmene Benabderrahmane.

Voortaan is de toegang van buitenlandse artiesten tot Algerije onderworpen aan voorwaarden die zijn vastgelegd in een decreet dat is ondertekend door premier Aïmene Benabderrahmane, meldt TSA. Artikel 4 van het decreet bepaalt dat buitenlandse artiesten in Algerije worden uitgenodigd om voorstellingen te geven in het kader van internationale samenwerking en culturele en artistieke uitwisselingen, om deel te nemen aan naar behoren georganiseerde culturele en artistieke festivals en feesten, en om voorstellingen te geven in een commercieel kader.

Lees ook: Algerije beschuldigt Marokko van manipulatie resultaten Afrikaans bokskampioenschap

Artikel 6 van het decreet bepaalt dat "voor de uitnodiging van buitenlandse artiesten, de voorafgaande toestemming van de minister bevoegd voor Cultuur vereist is. De aanvraag tot toestemming moet ten minste drie maanden voor de datum van het optreden worden ingediend, overeenkomstig het bij dit decreet gevoegde formulier, samen met het ontwerpcontract dat met de buitenlandse artiest zal worden gesloten en zijn of haar biografie".

Uitnodigingen voor "buitenlandse artiesten die door buitenlandse culturele centra worden uitgenodigd om in hun gebouwen festiviteiten te organiseren; die door producenten naar Algerijns recht worden uitgenodigd om deel te nemen aan film-coproducties; en voor buitenlandse artiesten die door buitenlandse producenten worden uitgenodigd om in Algerije films te maken" vallen niet onder dit decreet.

Lees ook: Mohammed VI uitgenodigd op top Arabische Liga in Algiers

Uitgenodigde buitenlandse artiesten zijn nu verplicht (artikel 7) "geen standpunten in te nemen die de geschiedenis, de reputatie of de nationale symbolen en waarden van Algerije schaden of die strijdig zijn met de belangen van Algerije; niet bekend te staan als lid van, steun te verlenen aan of te sympathiseren met extremistische organisaties; geen werken vertonen die in strijd zijn met de openbare orde en de openbare zeden, niet politiek getint zijn en geen enkele vorm van religieus of raciaal extremisme vertonen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team