Zoeken

Algerije deed "Grote Maghreb" project falen

5 september 2019 - 11:50 - Wereld

©

Moncef Marzouki, voormalige Tunesische president, sprak enkele dagen geleden over het "Grote Maghreb" project dat in 1989 werd gelanceerd. De bewindsman beschuldigt de voormalige Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika ervan het project te hebben doen falen.

"Ik reisde door de vier Maghreb-landen om de heropleving van het Grote Maghreb-project te bespreken. Mijn voorstel werd positief ontvangen door Marokko, Mauritanië en Libië, terwijl het voormalig Algerijnse regime zich er fel tegen verzette"., verklaarde Marzouki aan Al Jazeera.

Moncef Marzouki blijft er echter van overtuigd dat de actuele situatie in Algerije en het vertrek van Bouteflika tot een nieuw, meer open en reactief beleid zal leiden in het buurland.

De 74-jarige bewindsman droomt van een terugkeer in de politiek. Hij is kandidaat voor de presidentsverkiezingen die op 15 november dit jaar in Tunesië gepland staan. Hij belooft dat, als hij wordt verkozen, hij een "Marrakech II" congres zal organiseren om het Grote Maghreb project nieuw leven in te blazen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team