Zoeken

Algerije scherpt bewaking aan grens met Marokko aan

16 februari 2013 - 19:00 - Marokko

©

Algerije heeft de bewaking aangescherpt aan de grenzen met Marokko. Volgens de Algerijnse politie moet dit helpen in de strijd tegen smokkel en criminaliteit.

In de komende weken wordt ook een lucht-eenheid van de Algerijnse politie ingezet. Begin 2014 gaat Algerije eveneens extra legereenheden plaatsen in de wilaya’s van Bechar, Tindouf en Adrar meldt Le Matin DZ.

Marokkaanse diplomatieke bronnen bevestigden aan onze Franse versie Bladi.net, dat Algerije dit doet door verslechtering van de situatie in Libië en Mali. Vooral islamstrijders uit Mali vormen een bedreiging.

Door de "diplomatieke doorbraak" van Marokko in Afrika, ten gevolge van de oorlog in Mali, verslechterden de betrekkingen tussen Rabat en Algiers onlangs. Vooral de vele dankbetuigingen aan Marokko, voor zijn humanitaire inspanningen in Mali, worden in Algerije afgekeurd.

Bovendien vielen de recente uitspraken van de Franse generaal Jean Maurin ook in slechte aarde bij de buur. Eind januari had de generaal verklaard dat "aangezien het Polisario de steun heeft van Algerije in haar oorlog tegen Marokko, het koninkrijk mag rekenen op de steun van Frankrijk, dat de autonomieplan voor de Sahara verstandig en realistisch vindt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team