Zoeken

Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb beste bestuurder in 2015

22 januari 2016 - 10:00 - Wereld

©

Voor het tweede opeenvolgend jaar is burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam tot beste lokale bestuurder van Nederland uitgeroepen.

De bewindsman van Marokkaanse afkomst werd volgens het AD verkozen vanwege zijn "verbindende, daadkrachtige en deskundige optreden". Vooral zijn harde toespraak na de aanslag van Charlie Hebdo werd positief ontvangen.

Volgens Eric de Kluis, hoofdredacteur van het blad Binnenlands Bestuur dat de verkiezing organiseert, is de keuze van Aboutaleb niet toevallig. "Het feit dat hij nu voor de tweede maal wint, laat zien dat de bestuurders van Nederland hem niet alleen om dat optreden waarderen, maar dat ze in hem een consistent bestuurder zien die er niet voor schuwt soms stevige bewoordingen te gebruiken om zijn punt te maken. Een bestuurder die staat voor zijn opvattingen en zijn stad."

Ook in 2014 was Ahmed Aboutaleb tot beste bestuurder verkozen. Hij kreeg het meest aantal stemmen bij een peiling onder bijna 7500 bestuurders, ambtenaren en lezers van Binnenlands Bestuur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team