Zoeken

300 Afrikaanse migranten bestormen grensovergang Sebta (video)

22 november 2017 - 12:10 - Gemeenschap

©

Ruim 300 migranten uit sub-Sahara Afrika hebben dinsdagochtend geprobeerd de Spaanse exclave Sebta binnen te komen. Ze slaagden daar echter niet in.

Volgens RTVE probeerden de migranten rond 4:30 ’s ochtends de grens ter hoogte van Sidi Ibrahim over te steken. De Marokkaanse politie greep in en kon vermijden dat het merendeel van de migranten de hekken bereikten. Slechts twee migranten wisten de hekken te beklimmen. Ze werden na enkele lange minuten naar beneden gedwongen en naar Marokko teruggestuurd.

De uitzetting van de twee migranten enkele minuten na hun aankomst, werd ferm veroordeeld door mensenrechtenorganisaties. Volgens de Europese moeten migranten namelijk eerst worden gehoord en hun dossiers worden onderzocht om na te gaan of ze het recht hebben om asiel aan te vragen.

In oktober probeerden een vijftigtal migranten op dezelfde manier Sebta binnen te komen. In augustus voorkwam de Marokkaanse politie ook al dat 150 migranten de grens zouden oversteken. Enkele dagen eerder waren 186 migranten op dezelfde wijze Sebta wel binnengeraakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team