Zoeken

Adviseur Koning Mohammed VI belt Joden Sebta en Melilla: "Kom naar Marokko"

20 juni 2020 - 14:00 - Marokko

©

Het Koninklijk paleis zou leden van de joodse gemeenschap in Sebta en Melilla hebben gecontacteerd om hen voor te stellen om zich in de commerciële grensgebieden van Fnideq en Bni Nsar te vestigen.

"Ik kreeg vrijdag een telefoontje van een Marokkaans telefoonnummer. Een ambtenaar van het koningshuis bood me aan om in Marokko te investeren en van betere belastingvrijstellingen dan in Spanje te genieten. Ik kreeg ook steun aangeboden voor het oprichten van een bedrijf en faciliteiten voor de export van goederen vanuit Marokko naar andere landen op het Afrikaanse continent.", vertelde een Joodse zakenman die in de export van schoenen in Melilla werkt.

De man verklaarde aan El Español dat hij tijdens het telefonisch gesprek had beloofd om over het bod van Marokko na te denken maar dat hij er eerder aan dacht om in Israël te investeren.

Een andere Joodse zakenman stelt op dezelfde manier door het Marokkaans koningshuis te zijn gecontacteerd. Het gaat om de exclusieve distributeur van het Nederlandse Amstel bier in Melilla.

Beide ondernemers wonen in Melilla en zijn van Marokkaanse afkomst. Ze zouden zijn gecontacteerd door André Azoulay, sinds 1991 de persoonlijke adviseur van Koning Mohammed VI voor economische zaken.

Volgens het blad werden ook joodse handelaars in de farmaceutica en de parfumerie sectoren in Gibraltar door Marokko gecontacteerd. Rabat is namelijk van plan om industriële zones te ontwikkelen nabij de grensovergangen met Sebta en Melilla met als doel de twee enclaves financieel te verstikken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team