Zoeken

Abdelkader Hakimi, GICM-brein, uitgeleverd door België?

9 juni 2011 - 09:45 - Wereld

©

Abdelkader Hakimi, vermeende brein van de "Groupe islamique combattant marocain" (GICM), die in maart 2004 werd aangehouden tijdens een operatie gericht op de ontmanteling van de GICM in Europa, werd maandag door het Hof van Beroep van Bergen vrijgesproken, maar bleef wel in de gevangenis, omdat Marokko een uitleveringsbevel voor hem heeft verspreid.

De raadsman van Hakimi, Meester Alexandre Château verkreeg reeds de herziening van de zaak van zijn cliënt, door middel van een artikel van het Burgerlijk Wetboek. De zaak zal worden herzien in maart 2012, zei Mr Château. Getuigen van de Verenigde Naties, die stellen dat de terroristische groepering niet bestaat, zullen tegen die tijd worden verhoord.

Abdelkader Hakimi, veroordeeld in september 2006 tot acht jaar in de gevangenis door het Hof van Beroep in Brussel, zou te laat bezwaar hebben aangetekend tegen deze uitspraak.

Mr Alexandre Château bracht de zaak naar het Europees Hof voor Rechten van de Mens en verkreeg de vrijlating van zijn cliënt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team