Zoeken

Wordt Abdelhamid Abaaoud in België of in Marokko begraven?

4 december 2015 - 20:05 - Marokko

©

Abdelhamid Abaaoud kwam op 17 november tijdens een inval van de politie in Saint Denis om het leven. De Belgische autoriteiten zijn nu op zoek naar een begraafplaats voor het vermeende brein achter de aanslagen van 13 november in Parijs.

Het forensisch onderzoek op het lichaam van Abdelhamid Abaaoud is vijftien dagen na zijn dood nog niet afgerond. Toch zoekt België al naar een begraafplaats. Volgens La Libre Belgique wil de familie van Abaaoud dat hij in Marokko wordt begraven.

De Marokkaanse autoriteiten hebben daar echter nog geen toestemming voor gegeven. De kans is klein dat het land accepteert. Als Marokko weigert dan zal het lichaam naar België worden gerepatrieerd, land waar Abaaoud werd geboren.

De burgemeester van Molenbeek, Bernard Clerfayt, is bereid om Abaaoud in zijn gemeente te laten begraven. "Het is niet Bin Laden, we kunnen hem niet in zee dumpen. Zelfs de grootste criminelen hebben recht op een graf. En de families die bij hun graf bidden mogen daar niet voor gestraft worden", aldus Clerfayt.

Waar Abaaoud zal worden begraven blijft dus onzeker. Wat wel vast staat voor de Belgische autoriteiten is dat de begrafenis in alle stilte zal gebeuren, zonder "wie dan ook op de hoogte te brengen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team