Zoeken

Aanslag moskee Quebec: Marokkaan krijgt medaille

8 februari 2019 - 13:20 - Wereld

©

De Canadese autoriteiten hebben maandag de medaille van burgerschap postuum aan Azzedine Soufiane uitgereikt. De Marokkaan deed alles om de dader van de aanslag in de grote moskee van Quebec in januari 2017 te stoppen.

Terwijl de schutter het vuur al had geopend in het islamitisch cultureel centrum van Quebec en zijn wapen wilde herladen, greep de 57-jarige Azzedine Soufiane in. Hij sprong op de dader en probeerde hem te overmeesteren. De schutter was echter te sterk en schoot hem dood.

De medaille werd aan de vrouw en drie kinderen van Azzedine tijdens een ceremonie uitgereikt. De oudste dochter van de vijftiger reageerde heel emotioneel. "Ik ben erg vereerd en wil iedereen bedanken die meewerkte aan dit evenement. Echt, we zijn geraakt. We zullen deze medaille in onze familie bewaren.", verklaarde de jonge vrouw.

Alexandre Bissonnette, een 27-jarige Canadese student politicologie bekend om zijn ultra-nationale en xenofobe gedachtegoed, schoot zes mensen dood tijdens de aanval. Acht mensen raakten gewond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team