Zoeken

Aanrandingen Keulen: Duits-Marokkaanse soldate waarschuwt voor generalisatie

27 januari 2016 - 20:00 - Wereld

©

Nariman Reinke, Duitse soldate van Marokkaanse afkomst, heeft in een interview met Duitse media gewaarschuwd voor generalisatie na de massa-aanranding in Keulen.

De 36-jarige soldate heeft de aanrandingen ten strengste veroordeeld en zegt geschokt te zijn door deze barbaarse daad. Nariman voegde er echter aan toe dat het een "geïsoleerd incident" blijft en dat er geen amalgaam mag worden gemaakt tussen de aanrandingen en de Marokkaanse cultuur en beschaving.

"Verkrachting bestaat ook in Marokko en is er strafbaar net zoals in Duitsland", aldus de jonge vrouw, vice-presidente van de vereniging Deutscher.Soldat.e.V.

Nariman vreest dat de incidenten worden gebruikt om een "jacht op migranten" te houden. "Alle vluchtelingen met wie ik heb gesproken zijn even geschokt als heel Duitsland. Ze waren bang na de gebeurtenissen in Keulen. In het verleden waren het de Duitsers uit Rusland, vervolgens de vluchtelingen uit de Balkan die een slecht imago hadden in Duitsland (...) Nu lijkt het de beurt aan Marokkanen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team