Zoeken

Romain Saïss: einde van de regeerperiode?

8 mei 2024 - 19:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui overweegt Achraf Hakimi van PSG te benoemen tot de nieuwe aanvoerder van de nationale ploeg. Romain Saïss, die de band droeg tijdens de laatste wedstrijden, zou mogelijk terugkeren in de selectie, maar zijn positie is onzeker.

Romain Saïss miste de laatste trainingsstage van de Atlas Leeuwen en speelde ook niet in de interlands tegen Angola en Mauritanië. De verdediger van Al-Shabab FC zou terug kunnen keren, maar of hij zijn basisplaats en aanvoerderschap behoudt is nog de vraag.

Lees ook: Romain Saïss, ster van nieuwe Netflix-documentaire met Lionel Messi (video)

Volgens WinWin overweegt Walid Regragui om Hakimi de nieuwe aanvoerder te maken vanwege zijn leiderschapskwaliteiten en goede relaties met alle spelers in de selectie. De 25-jarige sterspeler heeft een indrukwekkende carrière achter de rug bij Real Madrid, Borussia Dortmund, Inter Milan en nu PSG.

Lees ook: Marokkaans elftal: oudere spelers naar uitgang geduwd

Na bezoeken aan Saudi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten reist Walid Regragui nu door naar Europa om Marokkaanse spelers te scouten voor de wedstrijden tegen Zambia en Congo in juni. Deze wedstrijden zijn onderdeel van de kwalificatie voor het WK 2026, dat wordt gehouden in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. De wedstrijd tegen Zambia vindt plaats in Agadir, terwijl de ontmoeting met Congo in Congo wordt gespeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team