Zoeken

Politieagent krijgt celstraf voor dood Yassine Chebli

10 mei 2024 - 11:00 - Marokko

©

Een politieagent is in Marokko veroordeeld tot 5 jaar celstraf voor zijn betrokkenheid bij de dood van Yassine Chebli in 2022. Chebli overleed op het politiebureau van Benguerir.

De rechtbank van Marrakech oordeelde dat de agent zich schuldig had gemaakt aan "geweldpleging door een ambtenaar in functie tegen een persoon" en "onvrijwillige doodslag" door nalatigheid en gebrek aan voorzichtigheid.

Lees ook: Marokko: dief in politiecel overleden

Naast de celstraf moet de agent een boete van 1000 dirham en een schadevergoeding van 20.000 dirham per nabestaande van het slachtoffer betalen. De Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH), die zich als burgerlijke partij bij de zaak voegde, krijgt een symbolische dirham.

Drie andere agenten die in verband met de dood van Chebli worden vervolgd, zijn nog niet berecht. De Gerechtelijke politie (BNPJ) doet onderzoek naar de zaak.

Lees ook: Marokkaans model overlijdt in politiecel

De dood van Yassine Chebli in 2022 leidde tot grote protesten in Marokko. Betogers eisten gerechtigheid voor Chebli en veroordeelden de mishandeling en slechte behandeling van mensen in hechtenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team