Zoeken

Zakaria Labyad moet Ajax tienduizenden euro’s terugbetalen

9 februari 2023 - 18:00 - Sport

©

Zakaria Labyad is enorm teleurgesteld in Ajax. Hij eiste bij de arbitragecommissie van de KNVB om Ajax de financiële gevolgen van zijn knieblessure te laten betalen, maar dat verzoek werd vrijdag afgewezen. Hij moet de club zelf bijna 50.000 euro terugbetalen.

Op 12 april 2022 scheurde Labyad tijdens een training van Ajax de kruisband in zijn rechterknie. De Marokkaanse international vindt dat Ajax als werkgever aansprakelijk is voor de schade die hij in de uitoefening van zijn werk heeft opgelopen. In totaal eiste hij 80.000 euro aan medische kosten. Voor het inkomensverlies wilde hij een bedrag dat gelijk is aan het loon op basis van zijn verlopen contract, over de periode van arbeidsongeschiktheid bij Ajax. De arbitragecommissie van de KNVB oordeelde vrijdag echter dat alle proceskosten voor zijn rekening komen en hij moet ook nog 50.000 euro aan operatiekosten terugbetalen, die Ajax aanvankelijk verrekende met zijn transitievergoeding, schrijft het AD.

Lees ook: Zakaria Labyad werkt aan comeback

Labyad kan niet in beroep gaan tegen dit eindvonnis. Zowel de uitspraak als de manier waarop Ajax na de blessure met hem omging noemt hij zeer teleurstellend. "Het betalen van de operatie- en revalidatiekosten, die mijn verzekering niet vergoedt, is volgens mij het minste wat je van een werkgever mag verwachten. Maar voor voetbalclubs geldt dat kennelijk niet. Ik voel me aan de kant gezet door Ajax en vind dat met name de huidige technische leiding slecht met mijn situatie omgegaan is. Meer dan een kleine bijdrage voor mijn fysiotherapiekosten wilde Ajax niet doen", aldus Labyad.

Lees ook: Mazraoui spreekt over band met Ziyech en Labyad

De Atlas Leeuw denkt dat het ook om een voetbalpolitiek verhaal zou kunnen gaan, omdat een positieve uitspraak gelijk staat aan een extra schadepost voor clubs in de toekomst. "Nette, warme clubs stellen spelers in dit soort gevallen in de gelegenheid om nog een jaar te blijven en op kosten van de club te kunnen revalideren, maar dit Ajax gaat daar anders mee om. Ze vonden dat ik het na mijn contract zelf maar moest uitzoeken." De speler is inmiddels bijna volledig hersteld en heeft de veldtraining hervat bij FC Utrecht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team