Zoeken

Met de taxi van Engeland naar Marokko: een ervaring van 10.000 dollar (video)

24 juli 2023 - 13:30 - Wereld

©

Britse YouTubers hebben 10.000 dollar betaald aan een taxichauffeur om hen naar Marokko te rijden. Een primeur voor deze man die het Verenigd Koninkrijk nooit per auto had verlaten en voor wie de reis een aangename verrassing in petto had.

Een reis naar Marokko die onvergetelijk zal zijn voor een Britse taxichauffeur, bekend als King Reg. Gedurende de 48 jaar dat hij zijn beroep uitoefende, had deze man het land nooit verlaten "vanwege zijn veeleisende baan als Londense taxichauffeur en het liefdadigheidswerk dat hij doet om mensen in nood gratis op te halen", meldt MyLondon. Onlangs hebben volgers van het YouTube-kanaal "YesTheory" hem betaald om hen naar Marokko te rijden. Samen begonnen ze aan de reis. "We gaan door tot de meter 10.000 dollar bereikt, dat is 8000 pond", vertelt een van de passagiers in een video op Instagram.

Lees ook: "Mijn recente reis naar Marokko was uniek"

Onderweg ontdekte King Reg dat hij met zijn taxi het land niet uit mocht rijden. Reg nam ter plaatse ontslag. De YouTubers hebben toen voor 2500 pond een gloednieuwe zwarte taxi geregeld. Reg was verbaasd over wat hij tijdens de reis zag. "Ik heb nog nooit in mijn leven de echte witte kliffen van Dover gezien. We zijn vertrokken van Brick Lane in Londen, en we zijn hier bij de Eiffeltoren gekomen." Hij uitte toen de wens om deze reis met zijn gezin te maken.

Lees ook: Malika El Maslouhi vertelt over "magische reis" naar Marokko

De Britse YouTubers hielpen hem deze wens te vervullen. "Dus de volgende dag leidden we hem af door een interview voor hem te regelen terwijl we zijn zoon vanuit Londen lieten overvliegen om hem te verrassen en ons voor de rest van de reis te vergezellen". Het was een ontroerend moment tussen Reg en zijn zoon.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team