Zoeken

Broers Mounir en Mustapha leiden grootschalig datingscam

25 april 2024 - 13:00 - Wereld

©

Mounir en zijn broer Mustapha worden in Frankrijk verdacht van het leiden van een grootschalig netwerk voor oplichting via datingsites en vastgoedfraude. Ondanks klachten van slachtoffers lopen ze nog steeds vrij rond en zetten ze hun illegale activiteiten voort.

Mounir en Mustapha, beiden afkomstig uit Val-d’Oise in Frankrijk, hebben al veel harten gebroken en levens verwoest. Een van hun slachtoffers is Sonia, een 39-jarige onderneemster. In mei 2022 kruiste ze Mounir’s pad toen ze in haar gloednieuwe Mercedes reed over de Avenue Foch in Parijs. De twee wisselden blikken uit, elk in hun eigen auto. De 30-jarige vrouw kon de charme van de toen 36-jarige Mounir niet weerstaan. Ze gaf hem haar telefoonnummer. Na een eerste afspraak gingen ze maandenlang met elkaar om. Mounir presenteerde zich als een vastgoedhandelaar die panden verkocht in chique wijken van Parijs. Hij was erg ondernemend: etentjes, dagelijkse telefoontjes. "Hij zei dingen die vrouwen graag horen," herinnert de jonge vrouw zich. Hij noemde haar "mijn schatje". Hij beloofde haar trouw en een huwelijk. Ze leerde zijn broer Mustapha, zijn zus en zelfs zijn ouders kennen. In een paar maanden tijd zegt de vrouw, die tussen Parijs en Dubai werkt, meer dan 100.000 euro te hebben verloren, "de spaargelden van een leven". Ze zou deels leningen hebben afgesloten bij haar zakenpartner om te kunnen voldoen aan de eisen van de man die ze aanzag als haar toekomstige echtgenoot.

Lees ook: Marokkaanse ’halal datingapp’ stuit op kritiek

Nadat ze ontdekte dat ze het slachtoffer was geworden van een romantieke oplichting, stapte Sonia naar de rechter, maar ze kreeg geen gelijk. Ondanks dat is ze vastbesloten om haar zaak tot het einde door te zetten en Mounir en zijn broer onschadelijk te maken. Ze richt zich tot sociale media en probeert nieuwe slachtoffers van hetzelfde soort oplichtingspogingen via datingsites te vinden. Sonia zou vijf andere vrouwen hebben gevonden. "Hij noemt ons met dezelfde koosnaampjes. Als hij met de een ophangt, belt hij de ander... Het is een hoop werk!" legt ze uit. Een van de slachtoffers is Inès. Ze vertelt haar verhaal aan Le Parisien. Daaruit blijkt dat ze een paar jaar met Mounir heeft samengewoond en dat ze nu vastzit aan de terugbetaling van een lening van 200.000 euro die ze voor 25 jaar heeft afgesloten "om een ​​pand te kopen dat ze nooit heeft gezien, nadat ze bij notaris Fabrice D. was geweest." "Ik was verliefd, onder invloed, ik had alle vertrouwen in Mounir. Het was een slechte ontmoeting die tien jaar van mijn leven heeft verpest. Ik werk hard om mijn lening af te kunnen lossen," aldus de jonge vrouw. Net als Sonia is Inès sinds het indienen van haar klacht in 2019 nooit door de politie gehoord. "Het is een nachtmerrie," getuigt ze.

Lees ook: Vijf jaar cel voor Belgisch-Marokkaanse ’Tinder-swindler’

Voorlopig worden de broers F. niet door justitie vervolgd voor de beschuldigingen van romantieke oplichting. In maart werden Mounir en Mustapha gedagvaard voor de rechtbank in een andere zaak. Ze worden verdacht van het vervalsen van de handtekening van een slachtoffer om twee Parijse appartementen van haar te stelen, voor een bedrag van 1 miljoen euro. De verdachten hebben een uitstel gevraagd. De zaak wordt in september behandeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team