Zoeken

Spanningen tussen Marokkanen en Roma in Spanje na dood Marokkaan

8 maart 2024 - 23:30 - Sport

©

De burgemeester van Tarragona, Rubén Viñuales, heeft beloofd de toenemende spanningen tussen de Marokkaanse en Roma-gemeenschappen in Campclar te verminderen na de dood van een 30-jarige Marokkaanse man afgelopen zondag.

Viñuales ontmoette Roma-leiders uit de wijk om de gemoederen te bedaren en sprak ook met de consul van Marokko in Tarragona, Ikram Chahine, om zijn "bezorgdheid" te uiten over de protesten en het risico op geweld. De burgemeester benadrukte dat "twee individuen verantwoordelijk zijn, niet de hele gemeenschappen."

Lees ook: Racisme tegen Marokkanen in Spanje, het verhaal van Saad Belhaj

De burgemeester sprak ook met de broer van het slachtoffer, die de protesten niet steunt en wil dat er in alle rust gerechtigheid geschiedt. "Dit is niet de juiste manier," zei hij. "We mogen geen overhaaste conclusies trekken op basis van individuele daden." Viñuales weigerde toe te geven aan populistische druk en verwierp het idee om meer politie in te zetten.

Lees ook: Marokkaan redt Spaanse vriendin die door familie werd gegijzeld

In Campclar vond een derde nachtelijke protest plaats. De vermeende dader is nog steeds voortvluchtig en de Divisie Criminele Onderzoeken van de Mossos d’Esquadra zet de zoektocht voort. Het onderzoek is nog steeds gaande.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team