Zoeken

Marokkaanse scheidsrechter slachtoffer geweld in Spanje

19 maart 2014 - 13:16 - Sport

©

Een Marokkaanse scheidsrechter is tijdens een jeugdkampioenschap wedstrijd in de Spaanse stad León het ziekenhuis ingeslagen.

De 16-jarige arbiter floot zaterdag een jeugdwedstrijd met spelers van 8-9 jaar oud, toen de vader van een jonge speler hem enkele rake klappen verkocht. De vader, een Spaanse zigeuner, was ontevreden met de arbitrage van de jongen.

Hij sloeg de jongen aan het oog en de borst, terwijl één van zijn vrienden de arbiter vasthield. Na het incident werd de jongen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens medische bronnen zal hij volledig genezen zonder restverschijnselen. Zijn aanvaller werd op het veld zelf gearresteerd.

Volgens 20minutos.es heeft de jongen reeds het ziekenhuis verlaten en zal, ondanks de agressie, nog arbitreren tijdens het amateurkampioenschap.

In een persverklaring vraagt de scheidsrechtersbond aan de Spaanse regeringen om snel maatregelen te nemen tegen voetbalgeweld. In de regio León werd vorig jaar melding gedaan van ruim 700 gevallen van voetbalgeweld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team