Zoeken

Spanje vs Marokko: Lekjaa reageert op besluit Yamal en Diaz

24 maart 2024 - 08:00 - Sport

©

Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), heeft gereageerd op de beslissingen van Lamine Yamal en Brahim Diaz om respectievelijk voor Spanje en Marokko te spelen.

Yamal, 16-jarige middenvelder, koos vorig jaar om voor Spanje uit te komen. Diaz, 24-jarige aanvaller, besloot onlangs om zich bij de Atlas Leeuwen te voegen.

Lees ook: Marokkaanse voetbal: naar een nieuw tijdperk?

Lekjaa benadrukt dat hij beide keuzes respecteert. "We hebben Lamine Yamal en zijn ouders ontmoet," vertelde hij aan de Spaanse krant Marca. "We hebben hem ons project uitgelegd, maar Lamine was al overtuigd om met Spanje te gaan. We wensen hem veel succes."

"Spanje en Marokko zijn slechts 14 kilometer van elkaar verwijderd," voegde Lekjaa toe. "Brahim zal niet de laatste speler zijn die voor Marokko of Spanje kiest. We leven in een wereld zonder grenzen."

De FRMF-voorzitter sprak ook over de inspanningen van de voetbalbond om binationale spelers te overtuigen om voor Marokko te spelen, met het oog op de Afrika Cup 2025 en het WK 2030.

Lees ook: Brahim Díaz onder vuur in Spanje na bedanken Koning Mohammed VI

"Het gaat niet om overtuigen, maar om spelers uit te leggen wat ons project voor hen inhoudt," aldus Lekjaa. "Uiteindelijk is het de speler die beslist. Ons project is erg aantrekkelijk: de Afrika Cup 2025 thuis spelen, het WK 2026 en ook het WK 2030, dat in Marokko georganiseerd wordt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team