Zoeken

Sofian Kiyine ontsnapt aan straf na spectaculaire crash

21 maart 2024 - 07:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Sofian Kiyine is in België schuldig bevonden aan het alcoholongeval waarbij hij vorig jaar door een muur van een sporthal knalde, maar hij krijgt geen celstraf.

Kiyine had op het moment van het ongeval 1,72 promille alcohol in het bloed en reed met 150 kilometer per uur. Hij claimt onwel te zijn geworden achter het stuur en zich zich niets van het ongeval te herinneren. De schade was aanzienlijk.

Lees ook: Sofiane Kiyine voor de rechter na hallucinante crash

Ondanks de bewezen schuld, ontsnapte Kiyine aan een celstraf. De rechtbank koos voor opschorting van de uitspraak. De speler is intussen volledig hersteld en speelde dit seizoen al zeven wedstrijden voor OH Leuven.

Lees ook: Sofiane Kiyine: "Voor mij geen alcohol meer! Basta!"

OH Leuven reageerde kort op de uitspraak. "We nemen akte van de beslissing van de politierechtbank van Luik. De club was geen betrokken partij in de procedure. De maatregelen die de club met de speler had getroffen naar aanleiding van de feiten, hebben zeker een positieve impact gehad. Als club blijven we ervoor ijveren dat onze spelers zich steeds verkeersveilig gedragen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team