Zoeken

Seks voor goede cijfers: docent in Oujda vrijgesproken

10 maart 2024 - 22:00 - Marokko

©

De Hoge Raad van Oujda heeft donderdag de vrijspraak van een professor aan de Nationale handel en managementschool (ENCGO) van de Universiteit Mohammed I bekrachtigd. De professor werd in december 2021 beschuldigd van "seksuele intimidatie" van een studente.

De zaak kwam aan het licht in december 2021, toen screenshots van Messenger-gesprekken tussen de professor en een studente op sociale media werden gedeeld. De rechtbank van eerste aanleg in Oujda sprak de professor vrij, met als argument dat "het bewijs ontbreekt en ontoereikend is om zijn schuld op een definitieve manier vast te stellen", meldt Hespress.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in "seks voor goede cijfers"-zaak in Settat

De rechtbank oordeelde dat de berichten die de professor en de studente zouden hebben uitgewisseld geen "ontvankelijk bewijs" vormen, omdat "ze niet met zekerheid aan de verdachte konden worden toegeschreven". De rechtbank benadrukte ook dat "de identiteit van het slachtoffer tijdens de hele strafprocedure onbekend bleef".

Lees ook: Seks voor goede cijfer in Settat: verrassende wending bij laatste hoorzitting

Naar aanleiding van de beschuldigingen schorste het ministerie van Hoger Onderwijs de professor op 31 december 2021 en startte een tuchtprocedure tegen hem. De Hoge Raad heeft nu bevestigd dat er onvoldoende bewijs is om de professor te veroordelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team