Zoeken

Officieel evenement voor Kroonprins Moulay Hassan (foto’s)

24 april 2024 - 13:00 - Marokko

©

Maandag zat Kroonprins Moulay Hassan de opening voor van de 16e editie van de Marokkaanse landbouwbeurs (SIAM). Van 22 tot 28 april bruist Meknes met 70 deelnemende landen, 1500 exposanten en tal van hoogwaardigheidsbekleders, onder het thema "Klimaat en landbouw: Voor duurzame en veerkrachtige productiesystemen".

Moulay Hassan opende de officiële ceremonie op 22 april, waarbij hij drie certificaten van erkenning uitreikte voor de onderscheidende oorsprongs- en kwaliteitslabels aan verdienstelijke groeperingen van producenten van gecertificeerde streekproducten.

Lees ook: Moulay Hassan in top 10 mooiste prinsen ter wereld

Tijdens zijn uitgebreide tour door de verschillende polen van de beurs, toonde Moulay Hassan veel interesse in de nieuwste ontwikkelingen in de landbouwsector. Hij verdiepte zich in de "Agri-Digital"-pool, die de rol van digitale technologieën in een efficiëntere en veerkrachtigere landbouw belicht. De aanzienlijke uitbreiding van de "Streekproducten"-pool, die de Marokkaanse landbouwdiversiteit in de kijker zet, trok eveneens zijn aandacht.

De Kroonprins toonde zich een fervent voorstander van innovatie en duurzaamheid, waarden die centraal staan in deze editie van de SIAM. Hij bezocht met name de stands "Water en irrigatie" en "Onderzoek en innovatie" in het "Generation Green"-paviljoen van het ministerie van Landbouw.

Lees ook: Moulay Hassan, 20 jaar en al klaar om Koning te worden (video)

SIAM 2024 is een unieke gelegenheid voor professionals en het grote publiek om de nieuwste innovaties op het gebied van landbouw en agrovoeding te ontdekken. De beurs is ook een kans om de Marokkaanse landbouw- en veeteeltproductie te promoten en de sleutelsectoren van de regionale economie te valoriseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team