Zoeken

Saad Lamjarred reageert op annulering concert in Irak

12 juni 2022 - 11:00 - Cultuur

©

Protesten in "Sinbad Land" (Bagdad, Irak) hebben het stadsbestuur ertoe aangezet het concert van zanger Saad Lamjarred te annuleren, dat gepland stond op donderdag 9 juni. De Marokkaanse artiest wordt beschuldigd van seksueel misbruik.

Naarmate de dag van het concert naderde, klonk de roep naar de boycot van de zanger steeds luider op sociale media. Via een campagne werden de autoriteiten opgeroepen om het concert af te lassen. Tegelijkertijd werden demonstraties georganiseerd in de stad "Sinbad Land" (Bagdad), waar Saad Lamjarred donderdag zou optreden.

Lees ook: Irak: oproep tot boycot concert Saad Lamjarred

De autoriteiten zagen zich genoodzaakt het concert te annuleren. De demonstranten waren met name verontwaardigd over het feit dat iemand die in de Verenigde Staten en Frankrijk van verkrachting en intimidatie wordt verdacht, in Bagdad gewoon mocht optreden.

Op zijn Instagram-account reageerde de Marokkaanse zanger op de annulering van zijn concert. "Voor Irak, ik hou van je, wat er ook gebeurt. We sturen je veel liefde uit Bagdad," zei Saad Lamjarred in een Instagram-story.

Lees ook: Mariam Hussein wil Saad Lamjarred in de gevangenis

Het is niet de eerste keer dat een concert van de zanger in het buitenland wordt afgelast. In oktober 2020 annuleerden de Egyptische autoriteiten zijn concert dat gepland stond in het Caïro Theater (Caïro Show), na een soortgelijke oproep tot een boycot.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team