Zoeken

Belangrijke steun voor in Marokko vastgehouden influencer Armani

26 april 2024 - 11:00 - Cultuur

©

Armani L’Goumani, de Nederlandse influencer van Marokkaanse afkomst die in Marokko wordt vastgehouden omdat ze tijdens haar deelname aan een blinddate programma een outfit droeg die als "onzedelijk" werd beschouwd, zal juridische bijstand krijgen van de Nederlandse autoriteiten. Dit heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

Volgens RTL Nieuws is het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte gebracht van de situatie van de influencer. De afdeling staat in contact met de ambassade in Rabat om Armani L’Goumani juridische bijstand te verlenen.

Lees ook: Rotterdamse influencer Armani vast in Marokko na omstreden blind dating

Armani L’Goumani werd gearresteerd in Marokko toen ze op het punt stond om naar Nederland te vertrekken. Ze wordt beschuldigd van "opzettelijke naaktheid en onzedigheid" omdat ze tijdens haar deelname aan een blind date op social media, onfatsoenlijke en provocerende kleding droeg. Dit kan leiden tot een gevangenisstraf van twee jaar.

Lees ook: Influencer Armani krijgt hulp van Nederland na blind date-schandaal in Marokko

De influencer van Marokkaanse afkomst verblijft momenteel in een appartement in Marokko. Ze wacht op de uitkomsten van het onderzoek dat door de Marokkaanse justitiële autoriteiten is geopend. Armani L’Goumani hoopt dat ze niet naar de gevangenis hoeft te gaan en dat ze naar Nederland mag terugkeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team