Zoeken

Officieel: Ramadan 2024 begint op maandag 11 maart in België

10 maart 2024 - 19:27 - Wereld

©

De maand Ramadan begint op maandag 11 maart 2024 in België. Dat bevestigt het Moslimexecutieve van België vanavond.

De moslimorganisatie laat weten dat de begindatum van de Ramadan maandagavond door de Raad van Theologen werd vastgesteld.

Lees ook: Officieel: Ramadan 2024 begint op maandag 11 maart in Nederland

Volledige persverklaring:

De Raad der Theologen verbonden aan het Executief van de Moslims van België (EMB) is vandaag zondag 10 maart 2024 om 18:00 via videoconferentie bijeengekomen om het begin van de maand Ramadan 2024 te bepalen.

Conform de beslissing van de Raad der Theologen is het EMB verheugd om aan de Belgische moslims aan te kondigen dat het vasten van de maand Ramadan dit jaar zal beginnen op maandag 11 maart 2024.

Bij deze gelegenheid nodigen wij de moslimburgers uit om van deze maand gebruik te maken om hun goede daden voor de behoeftigen en kwetsbaren te vermenigvuldigen.

Moge deze maand Ramadan vrede, veiligheid en geluk brengen over de hele wereld.

Namens het Bureau van het EMB
Mehmet ÜSTÜN
Voorzitter

Lees ook: Marokko stuurt honderden imams naar het buitenland voor Ramadan

In meerdere andere landen waaronder Saoedi-Arabië, Nederland en Frankrijk begint de Ramadan eveneens op maandag. In Marokko moet de officiële datum van het begin van de maand Ramadan nog worden bevestigd.

Ramadan duurt 29 tot 30 dagen en is de negende maand van de Islamitische kalender. Vasten tijdens Ramadan is één van de vijf zuilen van de Islam, met de geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen en de bedevaart.

Bladna.nl wenst jullie allen Ramadan Moubarak

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team