Moslims

Moslims

Hierna een selectie van artikelen over Moslims


Eerste halal-beurs in Nederland (22 oktober 2014)

Eerste halal-beurs in Nederland

In Nederland wordt voor het eerst een halal-beurs georganiseerd. Halal Expo Europe vindt volgens De Telegraaf in Eindhoven plaats.


Hardlopen met hoofddoek (20 oktober 2014)

Hardlopen met hoofddoek

De Marokkaans-Nederlandse Zainab Makhlouf, is een huisvrouw die is gaan joggen. Sporten in het openbaar past niet binnen haar cultuur, maar als Zainab op een ochtend twee vrouwen in djellaba’s door het park ziet rennen, is ze nieuwsgierig. Ze trekt de ‘stoute’ (sport)schoenen aan en wordt fanatiek hardloopster. Item NPO Spirit.


Website Al-Azhar gehackt door Marokkanen (8 oktober 2014)

Website Al-Azhar gehackt door Marokkanen

De website van de Egyptische Al Azhar Universiteit, een van de grootste soennitische instellingen ter wereld, is door Marokkaanse hackers aangevallen.


Mohammed VI bij meest invloedrijke religieuze leiders in Afrika (7 oktober 2014)

Mohammed VI bij meest invloedrijke religieuze leiders in Afrika

Koning Mohammed VI is één van de vijftien meest invloedrijke religieuze leiders in Afrika. De ranking werd samengesteld door het tijdschrift Jeune Afrique.


Marokko krijgt kritiek om vieren Offerfeest op zondag (6 oktober 2014)

Marokko krijgt kritiek om vieren Offerfeest op zondag

Geleerden van de theologische universiteit Al Azhar in Egypte hebben kritiek geuit op de beslissing van Marokko om het Offerfeest op zondag te vieren. Marokko had volgens hen, net zoals de meeste islamitische landen, Eid Al Adha op zaterdag moeten vieren.


Machi Bessmity, Marokkanen komen op tegen Islamitische Staat (5 oktober 2014)

Machi Bessmity, Marokkanen komen op tegen Islamitische Staat

Marokkanen hebben met de actie ’Machi Bessmity’ stelling genomen tegen de gruwelijke misdaden van de Islamitische Staat. Machi Bessmity is een initiatief van vier Marokkaanse journalisten. Zij kregen de steun van regeringsleden en verantwoordelijken. Daesh mag niet in naam van de Islam handelen. De Koran zegt dat "wie een mens doodt de gehele mensheid doodt".


Een schaap kopen om zijn rijkdom te tonen (5 oktober 2014)

Een schaap kopen om zijn rijkdom te tonen

Ruim 5 miljoen schapen worden vandaag in Marokko geslacht voor Eid El Adha. In Europa werd het Offerfeest gisteren gevierd. Belgische zender RTBF deed onderzoek naar het belangrijkste feest van de Islam.


Hotels voor schapen in Casablanca (5 oktober 2014)

Hotels voor schapen in Casablanca

Marokko viert vandaag het Offerfeest. Sinds een vijftiental dagen bereidt iedereen zich voor op het grote feest. In een aantal Marokkaanse steden, waaronder Casablanca, hebben enkele slimme jongeren "5 sterren hotels voor schapen" opgericht.


De ervaring van een Hadj (4 oktober 2014)

De ervaring van een Hadj

De ervaringen, tips en herinneringen van Alia Azzouzi aan de Hadj. Ze vertelt hierin over de emoties die zij voelde bij deze massale bijeenkomst. De Hadj is de pelgrimstocht naar Mekka, een van de vijf zuilen van de Islam. De Hadj is verplicht voor alle gezonde, volwassen moslims die over voldoende geld beschikken. Voor mensen die om gezondheidsredenen niet kunnen gaan, of niet genoeg geld hebben, is het dus geen verplichting. Wel kan iemand die zelf de Hadj al verricht heeft in naam van iemand gaan die daartoe niet in staat is, ook namens een overledene. Reportage NPO Spirit.


Handelaren druk met offerfeest (2 oktober 2014)

Handelaren druk met offerfeest

Het offerfeest wordt wereldwijd gevierd door moslims en er zijn dan ook veel schapen nodig om iedereen te voorzien, dit jaar ruim 5 miljoen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Nieuwsitem NPO Spirit.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 16