Moslims

Moslims

Hierna een selectie van artikelen over Moslims


Arabisch en Amazigh in onderwijsprogramma Catalonië (17 september 2014)

Arabisch en Amazigh in onderwijsprogramma Catalonië

Catalonië gaat het Arabisch en het Tamazight in het basisonderwijs programma opnemen. Marokko en de noord-Spaanse regio ondertekenden hierover een overeenkomst.


Marokkaanse pelgrims naar Mekka (17 september 2014)

Marokkaanse pelgrims naar Mekka

De eerste groep Marokkaanse pelgrims is vertrokken naar Mekka. Dit jaar gaan zo’n 26 duizend Marokkanen naar het bedevaartsoord. Dit aantal is ongeveer hetzelfde als voorgaande jaren. De komende tijd zullen zo’n zestig vluchten van Marokko naar Saoedi-Arabië vertrekken. Voor het vertrek van de eerste pelgrims werd nog een boodschap van koning Mohammed VI voorgelezen. Tussen 9 en 27 oktober, de periode na de Hadj, staan de zestig terugvluchten gepland. Nieuwsitem NPO Spirit.


Koning Mohammed VI laat nieuwe moskee bouwen in Tetouan (15 september 2014)

Koning Mohammed VI laat nieuwe moskee bouwen in Tetouan

Eind vorige week lanceerde Koning Mohammed VI de bouw van een nieuwe moskee in de wijk Lamsala in de noord-Marokkaanse stad Tetouan.


26.000 Marokkaanse pelgrims naar Mekka (10 september 2014)

26.000 Marokkaanse pelgrims naar Mekka

Ruim 26.000 Marokkanen gaan dit jaar naar Mekka in Saoedi-Arabië om de Hadj te verrichten. Dat meldt minister Ahmed Toufiq van Islamzaken aan persagentschap Maghreb Arabe Press.


Advies voor Koning Mohammed VI (10 september 2014)

Advies voor Koning Mohammed VI

Op het centrale plein van de Marokkaanse stad Chefchaouen lopen religie en cultuur dwars door elkaar. Dat is bijzonder in een land waar religie en staat net gescheiden zijn. Nieuwsitem NPO Spirit


Belgische televisie over alcoholcontrole in Marokko (9 september 2014)

Belgische televisie over alcoholcontrole in Marokko

Alcohol veroorzaakt jaarlijks 600 verkeersdoden in Marokko. De overheid wordt daarom gedwongen maatregelen te treffen zoals het gebruik van alcoholtesters tijdens politiecontroles. Maar toegeven dat er in het land een alcoholprobleem is blijft moeilijk.


Marokkaanse zwembaden verbieden burkini (28 augustus 2014)

Marokkaanse zwembaden verbieden burkini

Een aantal Marokkaanse hotels hebben besloten om de burkini te verbieden in hun zwembaden. De directie van hotel Ibis in El Jadida had enkele weken geleden al voor ophef gezorgd door de toegang tot het zwembad te verbieden aan een klant met een burkini.


Vrije Universiteit Amsterdam opent islamitische gebedsruimte (19 augustus 2014)

Vrije Universiteit Amsterdam opent islamitische gebedsruimte

De Vrije Universiteit in Amsterdam heeft maandag haar nieuwe Islamitische gebedsruimte officieel geopend. Het is een ruimte met aparte ingangen en voetenwasruimten voor mannen en vrouwen. De PVV wil dat minister Bussemaker (OCW) de subsidie voor de Vrije Universiteit stopzet, vanwege de gebedsruimte voor moslims. De ruimte zou de integratie frustreren. Nieuwsitem NPO Spirit.


Stopt Marjane toch met verkoop alcohol? (15 augustus 2014)

Stopt Marjane toch met verkoop alcohol?

Marokkaanse supermarktketen Marjane zou van de Ramadan gebruik hebben gemaakt om een volledig verbod op de verkoop van alcohol in te voeren. Vorig jaar al werd er sterk gespeculeerd over het besluit van Marjane om alcohol definitief uit de schappen te halen.


Casablanca: één moskee, twee imams en twee gebeden (11 augustus 2014)

Casablanca: één moskee, twee imams en twee gebeden

Een filmpje over een buitengewone situatie in Marokko is sinds gisteren een hit op YouTube. In de video is te zien hoe in éénzelfde moskee in Casablanca, twee groepen mensen bidden achter twee verschillende Imams.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 15