Moslims

Moslims

Hierna een selectie van artikelen over Moslims


Spaanse burgemeester verzet zich tegen bouw Marokkaanse moskee (28 april 2015)

Spaanse burgemeester verzet zich tegen bouw Marokkaanse moskee

De burgemeester van het Spaanse Badalona, Xavier García Albiol, heeft zich sterk verzet tegen de bouw door Marokko van een grote moskee in zijn stad.


Moslims Nederland delen 15.000 korans uit op Koningsdag (27 april 2015)

Moslims Nederland delen 15.000 korans uit op Koningsdag

In Nederland is het vandaag Koningsdag. En voor de gelegenheid worden in heel het land 15.000 Korans gratis uitgedeeld.


Marokkaan wereldkampioen Koran recitatie (27 april 2015)

Marokkaan wereldkampioen Koran recitatie

Mohamed Abdelalim Alatrach heeft in Egypte het 22e wereldkampioenschap Koran recitatie gewonnen. De wedstrijd werd door het Egyptische ministerie van Waqf georganiseerd.


Religie van de liefde (21 april 2015)

Religie van de liefde

Marokko viert feest! In Fez is de negende editie van het Soefi festival van start gegaan. Het feest van de liefde wordt het ook wel genoemd. Omdat dit de kernwaarde is van het soefisme. Dat is de mystieke tak van de islam. Het is de bedoeling dat Marokkanen tijdens dit festival de Soeficultuur herontdekken en dan mag de eeuwenoude Soefi-muziek natuurlijk niet ontbreken. Reportage NPO Spirit.


Najat Aatabou: "Ik wil naar Mekka gaan en de khimar dragen" (20 april 2015)

Najat Aatabou: "Ik wil naar Mekka gaan en de khimar dragen"

Najat Aatabou was te gast bij Ridouane Erramdani en zijn show ’Fi qafass al ittiham’. De bekende Marokkaanse zangeres vertelde over haar wil om de khimar te dragen en naar Mekka te gaan. "Ik bid elke dag tot God om naar Mekka te gaan. Bij mijn terugkeer wil ik de khimar gaan dragen. Het is een keuze." Video!


Begin Ramadan 2015 op 18 juni verwacht in Nederland en België (17 april 2015)

Begin Ramadan 2015 op 18 juni verwacht in Nederland en België

De maand Ramadan begint dit jaar naar verwachting op donderdag 18 juni in Nederland en België. De definitieve datum zal een paar dagen voor de Ramadan door lokale moslimorganisaties en Saoedi-Arabië worden bevestigd.


Vrouwen in Marokko: hoofddoek of geen hoofddoek? (17 april 2015)

Vrouwen in Marokko: hoofddoek of geen hoofddoek?

Voor sommige Marokkaanse vrouwen is het een religieuze verplichting. Anderen dragen een hijab om niet door de mannen te worden lastiggevallen. Nog andere zeggen een hoofddoek te gaan dragen wanneer ze er zich klaar voor zullen voelen. Video!


Nederland: studenten tegen Islamofobie (17 april 2015)

Nederland: studenten tegen Islamofobie

"Je suis islamophobe" is een lezing georganiseerd door de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam. Zo’n honderd studenten en belangstellenden woonden deze week de bijeenkomst aan de Vrije Universiteit bij. Volgens de Islamitische Studentenvereniging heerst er momenteel een anti-islam sfeer in Nederland.


Maleisië keurt halal-label Marokko goed (16 april 2015)

Maleisië keurt halal-label Marokko goed

Het Marokkaans Instituut voor Normalisatie (IMANOR), dat de Halal Label Marokko beheert, is door Maleisië officieel erkend als een halal-keuringsdienst voor voedsel en cosmetica.


Marokko in top 5 meest religieuze landen ter wereld (15 april 2015)

Marokko in top 5 meest religieuze landen ter wereld

Het internationaal onderzoeksinstituut WIN/Gallup heeft een nieuw onderzoek over religie in de wereld gepubliceerd. Marokko staat in de top 5 van meest religieuze landen.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 24