Moslims

Moslims

Hierna een selectie van artikelen over Moslims


Hijabi Monologen: verhalen van moslima’s (13 november 2014)

Hijabi Monologen: verhalen van moslima's

De voorstelling Hijabi Monologen gaat in première in Rotterdam. Bij NPO Spirit een interview met artistiek leider Rajae El Mouhandiz en backstage beelden. Hajibi Monologen is gebaseerd op persoonlijke verhalen van moslima’s in Nederland. Hijabi Monologen gaat over het dagelijkse leven van de Nederlandse Moslima.


Kroonprins Moulay Hassan leidt regengebed (9 november 2014)

Kroonprins Moulay Hassan leidt regengebed

Afgelopen vrijdag zijn miljoenen Marokkanen bijeen gekomen om voor regen te bidden onder leiding van Kroonprins Moulay Hassan.


Marokkaanse zanger Douzi als Koranreciteur (3 november 2014)

Marokkaanse zanger Douzi als Koranreciteur

Iedereen kent de bekende Marokkaanse zanger Douzi. Maar wie weet kent de Koranreciteur Douzi? Onderstaand filmpje werd enkele dagen geleden op internet geplaatst.


Kijkje in de nieuwe Marokkaanse moskee van Roosendaal (30 oktober 2014)

Kijkje in de nieuwe Marokkaanse moskee van Roosendaal

Afgelopen vrijdag werd de grootste moskee van het Nederlandse Brabant geopend. Ruim 3000 mensen bezochten de Marokkaanse moskee in Roosendaal. Filmpje van Omroep Brabant.


Miljoenen Marokkanen in Spaanse Catalonië over 20 jaar (29 oktober 2014)

Miljoenen Marokkanen in Spaanse Catalonië over 20 jaar

Fares Yassir, consul-generaal van Marokko in Barcelona, is ervan overtuigd. Binnen en twintigtal jaren zullen er ruim 3 miljoen moslims zijn in de Spaanse regio Catalonië, waarvan een grote merendeel Marokkanen.


Halaltest voor thuis (29 oktober 2014)

Halaltest voor thuis

Een thuistest om te kijken of er varkensvlees aanwezig is in een product. Dat is waar het bedrijf Capital Biotech van twee Franse jongemannen momenteel de markt mee opgaat. Varkensvlees is verboden om te eten voor moslims omdat de Islam voorschrijft dat het onrein is. De test bestaat uit een plastic stripje waarmee niet alleen eten, maar ook bijvoorbeeld cosmetica en medicijnen getest kunnen worden op de aanwezigheid van varkensvlees. Nieuwsitem NPO Spirit.


Eerste halal-beurs in Nederland (22 oktober 2014)

Eerste halal-beurs in Nederland

In Nederland wordt voor het eerst een halal-beurs georganiseerd. Halal Expo Europe vindt volgens De Telegraaf in Eindhoven plaats.


Hardlopen met hoofddoek (20 oktober 2014)

Hardlopen met hoofddoek

De Marokkaans-Nederlandse Zainab Makhlouf, is een huisvrouw die is gaan joggen. Sporten in het openbaar past niet binnen haar cultuur, maar als Zainab op een ochtend twee vrouwen in djellaba’s door het park ziet rennen, is ze nieuwsgierig. Ze trekt de ‘stoute’ (sport)schoenen aan en wordt fanatiek hardloopster. Item NPO Spirit.


Website Al-Azhar gehackt door Marokkanen (8 oktober 2014)

Website Al-Azhar gehackt door Marokkanen

De website van de Egyptische Al Azhar Universiteit, een van de grootste soennitische instellingen ter wereld, is door Marokkaanse hackers aangevallen.


Mohammed VI bij meest invloedrijke religieuze leiders in Afrika (7 oktober 2014)

Mohammed VI bij meest invloedrijke religieuze leiders in Afrika

Koning Mohammed VI is één van de vijftien meest invloedrijke religieuze leiders in Afrika. De ranking werd samengesteld door het tijdschrift Jeune Afrique.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 17