Moslims

Moslims

Hierna een selectie van artikelen over Moslims


Kijkje in de nieuwe Marokkaanse moskee van Roosendaal (30 oktober 2014)

Kijkje in de nieuwe Marokkaanse moskee van Roosendaal

Afgelopen vrijdag werd de grootste moskee van het Nederlandse Brabant geopend. Ruim 3000 mensen bezochten de Marokkaanse moskee in Roosendaal. Filmpje van Omroep Brabant.


Miljoenen Marokkanen in Spaanse Catalonië over 20 jaar (29 oktober 2014)

Miljoenen Marokkanen in Spaanse Catalonië over 20 jaar

Fares Yassir, consul-generaal van Marokko in Barcelona, is ervan overtuigd. Binnen en twintigtal jaren zullen er ruim 3 miljoen moslims zijn in de Spaanse regio Catalonië, waarvan een grote merendeel Marokkanen.


Halaltest voor thuis (29 oktober 2014)

Halaltest voor thuis

Een thuistest om te kijken of er varkensvlees aanwezig is in een product. Dat is waar het bedrijf Capital Biotech van twee Franse jongemannen momenteel de markt mee opgaat. Varkensvlees is verboden om te eten voor moslims omdat de Islam voorschrijft dat het onrein is. De test bestaat uit een plastic stripje waarmee niet alleen eten, maar ook bijvoorbeeld cosmetica en medicijnen getest kunnen worden op de aanwezigheid van varkensvlees. Nieuwsitem NPO Spirit.


Eerste halal-beurs in Nederland (22 oktober 2014)

Eerste halal-beurs in Nederland

In Nederland wordt voor het eerst een halal-beurs georganiseerd. Halal Expo Europe vindt volgens De Telegraaf in Eindhoven plaats.


Hardlopen met hoofddoek (20 oktober 2014)

Hardlopen met hoofddoek

De Marokkaans-Nederlandse Zainab Makhlouf, is een huisvrouw die is gaan joggen. Sporten in het openbaar past niet binnen haar cultuur, maar als Zainab op een ochtend twee vrouwen in djellaba’s door het park ziet rennen, is ze nieuwsgierig. Ze trekt de ‘stoute’ (sport)schoenen aan en wordt fanatiek hardloopster. Item NPO Spirit.


Website Al-Azhar gehackt door Marokkanen (8 oktober 2014)

Website Al-Azhar gehackt door Marokkanen

De website van de Egyptische Al Azhar Universiteit, een van de grootste soennitische instellingen ter wereld, is door Marokkaanse hackers aangevallen.


Mohammed VI bij meest invloedrijke religieuze leiders in Afrika (7 oktober 2014)

Mohammed VI bij meest invloedrijke religieuze leiders in Afrika

Koning Mohammed VI is één van de vijftien meest invloedrijke religieuze leiders in Afrika. De ranking werd samengesteld door het tijdschrift Jeune Afrique.


Marokko krijgt kritiek om vieren Offerfeest op zondag (6 oktober 2014)

Marokko krijgt kritiek om vieren Offerfeest op zondag

Geleerden van de theologische universiteit Al Azhar in Egypte hebben kritiek geuit op de beslissing van Marokko om het Offerfeest op zondag te vieren. Marokko had volgens hen, net zoals de meeste islamitische landen, Eid Al Adha op zaterdag moeten vieren.


Machi Bessmity, Marokkanen komen op tegen Islamitische Staat (5 oktober 2014)

Machi Bessmity, Marokkanen komen op tegen Islamitische Staat

Marokkanen hebben met de actie ’Machi Bessmity’ stelling genomen tegen de gruwelijke misdaden van de Islamitische Staat. Machi Bessmity is een initiatief van vier Marokkaanse journalisten. Zij kregen de steun van regeringsleden en verantwoordelijken. Daesh mag niet in naam van de Islam handelen. De Koran zegt dat "wie een mens doodt de gehele mensheid doodt".


Een schaap kopen om zijn rijkdom te tonen (5 oktober 2014)

Een schaap kopen om zijn rijkdom te tonen

Ruim 5 miljoen schapen worden vandaag in Marokko geslacht voor Eid El Adha. In Europa werd het Offerfeest gisteren gevierd. Belgische zender RTBF deed onderzoek naar het belangrijkste feest van de Islam.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 17