Moslims

Moslims

Hierna een selectie van artikelen over Moslims


Marokkaanse Hamza Warach is beste Koran-reciteur ter wereld (14 december 2014)

Marokkaanse Hamza Warach is beste Koran-reciteur ter wereld

Hamza Warach werd afgelopen dinsdag verkozen tot beste Koran-reciteur ter wereld tijdens de "Bahrain International Competition for the Recitation of the Holy Quran online".


Marokkanen betalen 45.000 dirham voor bedevaart naar Mekka (12 december 2014)

Marokkanen betalen 45.000 dirham voor bedevaart naar Mekka

Marokkanen zullen volgend jaar 45.300 dirham op tafel moeten leggen om via het ministerie van Islamzaken de bedevaart naar Mekka te verrichten.


Marokkaan 27 jaar cel in na dodelijke brandstichting in Belgische moskee (7 december 2014)

Marokkaan 27 jaar cel in na dodelijke brandstichting in Belgische moskee

Rachid El Boukhari is door het Brusselse assisenhof tot 27 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De 38-jarige Marokkaan stichtte in maart 2012 brand in een moskee in Brussel.


Moslims over moslim zijn in Nederland (3 december 2014)

Moslims over moslim zijn in Nederland

Het is een van de meest besproken kwesties van dit moment: de rol van de Islam in de wereld. Is de Islam een doodgewone godsdienst, of een voedingsbodem voor geweld? De opmars van de islamitische terreurgroep IS in Syrië en Irak leidt ook in Nederland tot spanningen. Uit een recente peiling blijkt dat 60 procent van de Nederlanders zich bedreigd voelt door de recente ontwikkelingen rond IS. In Nederland wonen bijna een miljoen moslims. Hoe ervaren zij de discussie over hun geloof?


Marokko wil culturele centra openen in 84 landen (29 november 2014)

Marokko wil culturele centra openen in 84 landen

De Marokkaanse overheid werkt aan de ontwikkeling van een wereldwijd netwerk van Marokkaanse culturele centra. Deze centra zullen in 84 landen openen.


Marokko keurt wet op islamitisch bankieren goed (29 november 2014)

Marokko keurt wet op islamitisch bankieren goed

Na jarenlange besprekingen en aanpassingen is de wet op islamitisch bankieren door het Parlement in Marokko goedgekeurd.


Moslim Motorclub met een missie (25 november 2014)

Moslim Motorclub met een missie

Abderrahim Ayachi en Issa Ghoula vonden het tijd voor een Moslim Motorclub. Een club waar mannen met baarden en vrouwen met hoofddoeken niet raar worden aangekeken. Uiteindelijk willen ze met een grote groep motorrijders op Hadj gaan. Want zoals Issa vertelt: "Als mijn overgroot opa het op een kameel kon, waarom wij dan niet op de motor?" Er zijn inmiddels al honderden aanmeldingen, zoveel dat ze pas in januari gaan kijken hoe ze dit gaan organiseren.


Marokkaanse wijnbar Rotterdam gesloten (24 november 2014)

Marokkaanse wijnbar Rotterdam gesloten

Uva Dolce, de omstreden wijnbar van de Marokkaanse Elou Akhiat in Rotterdam, werd gesloten omdat de exploitatievergunning verlopen is.


Vrouw met hoofddoek opzettelijk door auto meegesleurd in België (23 november 2014)

Vrouw met hoofddoek opzettelijk door auto meegesleurd in België

Fatima Ziati, 33, werd samen met haar zuster opzettelijk aangereden en over ruim 300 meter meegesleurd in de Belgische hoofdstad Brussel, omdat ze een hoofddoek draagt.


Hijabi Monologen: verhalen van moslima’s (13 november 2014)

Hijabi Monologen: verhalen van moslima's

De voorstelling Hijabi Monologen gaat in première in Rotterdam. Bij NPO Spirit een interview met artistiek leider Rajae El Mouhandiz en backstage beelden. Hajibi Monologen is gebaseerd op persoonlijke verhalen van moslima’s in Nederland. Hijabi Monologen gaat over het dagelijkse leven van de Nederlandse Moslima.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 18