Moslims

Moslims

Hierna een selectie van artikelen over Moslims


Koning Mohammed VI voor Umrah in Mekka (22 juli 2014)

Koning Mohammed VI voor Umrah in Mekka

Koning Mohammed VI is maandag in Saoedi-Arabië aangekomen, waar hij dezelfde avond de Umrah (kleine bedevaart) heeft verricht. De Marokkaanse Koning had zijn reis naar Mekka eerder uitgesteld na de instorting van drie gebouwen in Casablanca waarbij 23 mensen om het leven kwamen, en het bezoek van Spaanse Koning Felipe VI.


Marokkaan gevangenis in vanwege eten tijdens Ramadan (18 juli 2014)

Marokkaan gevangenis in vanwege eten tijdens Ramadan

In Tiznit is een Marokkaanse man door de rechtbank van eerste aanleg tot een gevangenisstraf veroordeeld vanwege het eten in het openbaar tijdens het vasten. Op straat eten tijdens de Ramadan wordt ten strengste verboden door de Marokkaanse wet.


Ramadan-vragen: make-up, zwangerschap, tanden poetsen... (18 juli 2014)

Ramadan-vragen: make-up, zwangerschap, tanden poetsen...

Het is de Ramadan, de islamitische vastenmaand. Dit is de eerste aflevering van een serie Ramadan-vragen. Hoe zit het met menstruatie en Ramadan, make-up, tandenpoetsen, zwangerschap en borstvoeding? NPO Spirit legde het voor aan Hassan Bouyazdouzen van de Islamitische Universiteit Rotterdam.


Amerikaanse priesters doen onderzoek naar de Islam in Marokko tijdens Ramadan (14 juli 2014)

Amerikaanse priesters doen onderzoek naar de Islam in Marokko tijdens Ramadan

Een groepje Amerikaanse priesters van verschillende kerken in de Verenigde Staten maken een rondreis in Marokko. Tijdens hun verblijf doen zij onderzoek naar de Islam en de manier waarop Marokkanen hun godsdienst beoefenen tijdens de Ramadan.


Ramadan in Nederland of in het land van herkomst? (9 juli 2014)

Ramadan in Nederland of in het land van herkomst?

Het is momenteel de Ramadan, de islamitische vastenmaand. De Ramadan in Nederland of in Marokko of Turkije doen? Dat is ieder jaar weer een overweging voor veel Nederlandse moslims. NPO Spirit peilde de meningen op de Kanaalstraat in Utrecht.


Ramadan is inspiratiebron voor gekste fatwa’s! (7 juli 2014)

Ramadan is inspiratiebron voor gekste fatwa's!

Marokkaanse sjeik Abdelbari Zamzami is deze Ramadan extra veel bezig met nieuwe fatwa’s. Deze keer heeft hij een fatwa uitgevaardigd dat toestemming geeft aan een man en een vrouw die de liefde bedrijven tijdens de shor om verder te doen, ook al is het gebedstijd. Wanneer ze klaar zijn moeten ze gewoon hun wassing doen en het fajr-gebed verrichten.


In Marokko zorgt Ramadan voor ontspanning (7 juli 2014)

In Marokko zorgt Ramadan voor ontspanning

Voor veel mensen lijkt de Ramadan een zware maand zonder eten of drinken. Maar in Marokko heeft deze vastenmaand veel weg van vakantie. Het plaatsje Tetouan in Noord Marokko is tijdens de vastenmaand zelfs een trekpleister. Marokkanen van heinde en ver gaan er naartoe om zich te ontspannen. Zij blijven tot in de vroege uurtjes wakker en willen geen moment missen van de feestelijke avonden in het dorp. De Ramadan in Marokko is een van de weinige momenten om echt uit te rusten en op familiebezoek te gaan.


Salaat al Tarawih tijdens Ramadan in Marokko (5 juli 2014)

Salaat al Tarawih tijdens Ramadan in Marokko

Tijdens de maand Ramadan gaan miljoenen Marokkanen ’s avonds naar de moskee om gezamenlijk het Al Tarawih gebed te verrichten.


Hoax over Colonat-dadelvirus zorgt voor verwarring tijdens Ramadan (4 juli 2014)

Hoax over Colonat-dadelvirus zorgt voor verwarring tijdens Ramadan

Onder de moslims is er verwarring ontstaan door een valse informatie over een virus genaamd Colonat dat dadels zou besmetten. De hoax verscheen op internet aan het begin van de Ramadan, een periode waarin extra veel dadels worden verbruikt.


Zamzami’s nieuwe fatwa: gebed uitstellen om ​​voetbalwedstrijd te volgen (3 juli 2014)

Zamzami's nieuwe fatwa: gebed uitstellen om ​​voetbalwedstrijd te volgen

Volgens de omstreden Marokkaanse sjeik Abdelbari Zamzami is het toegestaan om de Isha en Tarawih gebeden uit te stellen om naar een voetbalwedstrijd te kijken.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 13