Moslims

Moslims

Hierna een selectie van artikelen over Moslims


De perfecte sporthoofddoek (20 april 2014)

De perfecte sporthoofddoek

Moslimvrouwen over de hele wereld de perfecte sporthoofddoek aanbieden. Dat is wat Cindy van den Bremen met haar bedrijf doet. Het gaat haar met name om emancipatie, niet alleen van de moslimvrouw, maar ook van organisaties als de FIFA. Nieuwsitem NPO Spirit.


Symposium over Islamitisch bankieren in Rotterdam (3 april 2014)

Symposium over Islamitisch bankieren in Rotterdam

Op 10 april zal op de Erasmus Universiteit Rotterdam een symposium plaatsvinden met het onderwerp ’Islamic finance’. De lezing wordt georganiseerd door Studentenvereniging IQRA in samenwerking met ORFD.


Nederland krijgt eerste Halal Bewust Keurmerk (3 april 2014)

Nederland krijgt eerste Halal Bewust Keurmerk

De stichting Halal Bewust introduceert de Halal Bewust Keurmerk in Nederland, een heldere en unieke toetssteen met duidelijke criteria voor zowel de halal-producent als de betrokken halal-keuringsdienst.


Islambanken in Marokko, doorbraak of niet? (28 maart 2014)

Islambanken in Marokko, doorbraak of niet?

Islamitisch bankieren is wereldwijd enkele honderden miljarden dollars waard. Ook Marokko wil daar een deel van binnenhalen. In 2012 toonde een onderzoek van Islamic Finance Advisory & Assurance Services dat 94% van de Marokkaanse bevolking interesse had voor islamitische financiële dienstverlening. Of Islambanken een succes worden is echter niet zeker. Reportage Sky News.


Marokkaanse beschuldigd van bidden op werk verliest job in België (26 maart 2014)

Marokkaanse beschuldigd van bidden op werk verliest job in België

Habiba Zerouani, een Marokkaanse die ruim 14 jaar voor het OCMW van Sint-Joost in België heeft gewerkt, werd ontslagen omdat ze ervan wordt verdacht op haar werk te hebben gebeden en Arabisch te hebben gesproken.


Geert Wilders belooft ’minder Marokkanen’ in Nederland (21 maart 2014)

Geert Wilders belooft 'minder Marokkanen' in Nederland

PVV-leider Geert Wilders heeft voor de zoveelste keer zijn haat tegen Marokkanen in Nederland bewezen. Tijdens een toespraak in Den Haag beloofde hij minder Marokkanen in de stad en in het land.


Marokkanen klagen over gebedsoproep in Casablanca (18 maart 2014)

Marokkanen klagen over gebedsoproep in Casablanca

Het Marokkaanse ministerie van Islamzaken heeft klachten binnengekregen over te luide gebedsoproepen in Casablanca. De afdeling heeft daarom aan imams gevraagd om het volume van de sprekers zachter te zetten voor het ochtendgebed (Fajr).


FIFA keurt ondanks kritiek hoofddoek in voetbal goed (8 maart 2014)

FIFA keurt ondanks kritiek hoofddoek in voetbal goed

De internationale voetbalfederatie FIFA heeft het dragen van een hoofddoek tijdens voetbalwedstrijden goedgekeurd. Sommige landen reageerden fel op de "invoering van religie in het voetbal".


Koning Mohammed VI geeft Korans weg en renoveert moskee in Guinee (6 maart 2014)

Koning Mohammed VI geeft Korans weg en renoveert moskee in Guinee

Koning Mohammed VI is al twee weken op rondreis in Afrika. Net zoals in Mali en Ivoorkust, heeft de Marokkaanse monarch 10.000 Korans geschonken aan Guinee. Ook beloofde hij de grootste moskee van het land te renoveren.


Moslimvrouwen uit Nederland over de niqaab (6 maart 2014)

Moslimvrouwen uit Nederland over de niqaab

In Nederland is de polemiek over het dragen van een Burqa of Niqaab nog niet gedaan. Moslimvrouwen zelf zijn hierover verdeeld. Een kleine minderheid vindt dat het dragen van de Burqa verplicht is, anderen nemen genoegen met een hoofddoek, er zijn ook moslima’s die het uiterlijk helemaal niet belangrijk vinden. Reportage NPO Spirit.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 11