Moslims

Moslims

Hierna een selectie van artikelen over Moslims


Moslim Motorclub met een missie (25 november 2014)

Moslim Motorclub met een missie

Abderrahim Ayachi en Issa Ghoula vonden het tijd voor een Moslim Motorclub. Een club waar mannen met baarden en vrouwen met hoofddoeken niet raar worden aangekeken. Uiteindelijk willen ze met een grote groep motorrijders op Hadj gaan. Want zoals Issa vertelt: "Als mijn overgroot opa het op een kameel kon, waarom wij dan niet op de motor?" Er zijn inmiddels al honderden aanmeldingen, zoveel dat ze pas in januari gaan kijken hoe ze dit gaan organiseren.


Marokkaanse wijnbar Rotterdam gesloten (24 november 2014)

Marokkaanse wijnbar Rotterdam gesloten

Uva Dolce, de omstreden wijnbar van de Marokkaanse Elou Akhiat in Rotterdam, werd gesloten omdat de exploitatievergunning verlopen is.


Vrouw met hoofddoek opzettelijk door auto meegesleurd in België (23 november 2014)

Vrouw met hoofddoek opzettelijk door auto meegesleurd in België

Fatima Ziati, 33, werd samen met haar zuster opzettelijk aangereden en over ruim 300 meter meegesleurd in de Belgische hoofdstad Brussel, omdat ze een hoofddoek draagt.


Hijabi Monologen: verhalen van moslima’s (13 november 2014)

Hijabi Monologen: verhalen van moslima's

De voorstelling Hijabi Monologen gaat in première in Rotterdam. Bij NPO Spirit een interview met artistiek leider Rajae El Mouhandiz en backstage beelden. Hajibi Monologen is gebaseerd op persoonlijke verhalen van moslima’s in Nederland. Hijabi Monologen gaat over het dagelijkse leven van de Nederlandse Moslima.


Kroonprins Moulay Hassan leidt regengebed (9 november 2014)

Kroonprins Moulay Hassan leidt regengebed

Afgelopen vrijdag zijn miljoenen Marokkanen bijeen gekomen om voor regen te bidden onder leiding van Kroonprins Moulay Hassan.


Marokkaanse zanger Douzi als Koranreciteur (3 november 2014)

Marokkaanse zanger Douzi als Koranreciteur

Iedereen kent de bekende Marokkaanse zanger Douzi. Maar wie weet kent de Koranreciteur Douzi? Onderstaand filmpje werd enkele dagen geleden op internet geplaatst.


Kijkje in de nieuwe Marokkaanse moskee van Roosendaal (30 oktober 2014)

Kijkje in de nieuwe Marokkaanse moskee van Roosendaal

Afgelopen vrijdag werd de grootste moskee van het Nederlandse Brabant geopend. Ruim 3000 mensen bezochten de Marokkaanse moskee in Roosendaal. Filmpje van Omroep Brabant.


Miljoenen Marokkanen in Spaanse Catalonië over 20 jaar (29 oktober 2014)

Miljoenen Marokkanen in Spaanse Catalonië over 20 jaar

Fares Yassir, consul-generaal van Marokko in Barcelona, is ervan overtuigd. Binnen en twintigtal jaren zullen er ruim 3 miljoen moslims zijn in de Spaanse regio Catalonië, waarvan een grote merendeel Marokkanen.


Halaltest voor thuis (29 oktober 2014)

Halaltest voor thuis

Een thuistest om te kijken of er varkensvlees aanwezig is in een product. Dat is waar het bedrijf Capital Biotech van twee Franse jongemannen momenteel de markt mee opgaat. Varkensvlees is verboden om te eten voor moslims omdat de Islam voorschrijft dat het onrein is. De test bestaat uit een plastic stripje waarmee niet alleen eten, maar ook bijvoorbeeld cosmetica en medicijnen getest kunnen worden op de aanwezigheid van varkensvlees. Nieuwsitem NPO Spirit.


Eerste halal-beurs in Nederland (22 oktober 2014)

Eerste halal-beurs in Nederland

In Nederland wordt voor het eerst een halal-beurs georganiseerd. Halal Expo Europe vindt volgens De Telegraaf in Eindhoven plaats.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 17