Moslims

Moslims

Hierna een selectie van artikelen over Moslims


Koning Mohammed VI huldigt Imamschool in (29 maart 2015)

Koning Mohammed VI huldigt Imamschool in

Koning Mohammed VI heeft vrijdag in Madinate Al Irfane, universitaire wijk van Rabat, een nieuw opleidingsinstituut voor Imams, morchidines en morchidates ingehuldigd.


Italië stuurt radicale imam terug naar Marokko (29 maart 2015)

Italië stuurt radicale imam terug naar Marokko

Italië heeft de uitzetting besloten van een Marokkaanse imam die als radicaal wordt beschouwd. Volgens het ministerie van Binnenlandse zaken is de man een gevaar voor de nationale veiligheid.


Marokkaanse christenen beleden geloof in geheim (28 maart 2015)

Marokkaanse christenen beleden geloof in geheim

In tegenstelling tot officiële statistieken zouden tienduizenden Marokkanen zich tot het christendom hebben bekeerd en hun geloof in het geheim beleden.


Groot congres over halal (26 maart 2015)

Groot congres over halal

Een congres dat geheel en al in het teken staat van Halal. Dat vond plaats in de Spaanse plaats Cordoba. Daar kwamen honderd experts samen om het te hebben over het thema ‘Halal, een wereldwijd concept?’.


Moskee Rotterdam strijdt tegen radicalisering (26 maart 2015)

Moskee Rotterdam strijdt tegen radicalisering

De Essalam moskee in Rotterdam-Feijenoord begeleidt tientallen jongeren die kenmerken vertonen van radicalisering. De moskee maakt zich zorgen over sommige jongeren die de foute kant op lijken te gaan. "We vinden het afgrijselijk dat jongeren hun toekomst weggooien", aldus Jacob van der Blom, adjunct-directeur van de Essalam moskee.


Vijf minuten over fashion designer Sarah El Mahi (24 maart 2015)

Vijf minuten over fashion designer Sarah El Mahi

Kort gesprek onder leiding van Bastiaan Verberne over de Koran als inspiratiebron. Het favoriete Koranvers van Sarah El Mahi is Soerat al-Kahf. Het proces van macht en herinnering aan het hiernamaals staat hierin centraal. We komen van Allah, en tot hem zullen wij wederkeren.


Vrouw in Marokko valt jonge vrouwen zonder hoofddoek met mes aan (22 maart 2015)

Vrouw in Marokko valt jonge vrouwen zonder hoofddoek met mes aan

Een vrouw met een nikab zou zeker vier jonge vrouwen met een mes hebben aangevallen in Salé, omdat zij geen hoofddoek droegen.


Koning Mohammed VI neemt abortusdossier in handen (17 maart 2015)

Koning Mohammed VI neemt abortusdossier in handen

Koning Mohammed VI heeft besloten om zelf het abortusdossier en in het bijzonder het probleem van illegale abortussen in handen te nemen. De Koning verwacht concrete voorstellen van de ministeries van Islamzaken en Justitie en de mensenrechtenraad CNDH binnen een maand.


Eerste islambank opent in september in Marokko (16 maart 2015)

Eerste islambank opent in september in Marokko

De eerste islambank in Marokko zal in september van dit jaar openen. Dat kondigt de Marokkaanse vereniging voor professionals van participatieve financiering AMFP aan.


Marokko gaat wet op abortus wijzigen (14 maart 2015)

Marokko gaat wet op abortus wijzigen

Marokko gaat na jaren strijd de achterhaalde wetgeving op abortus wijzigen. Volgens minister El Hossein El Ouardi van Gezondheid wordt de wet nog vóór het einde van het jaar hervormd.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 22