Moslims

Moslims

Hierna een selectie van artikelen over Moslims


Marokkaanse zwembaden verbieden burkini (28 augustus 2014)

Marokkaanse zwembaden verbieden burkini

Een aantal Marokkaanse hotels hebben besloten om de burkini te verbieden in hun zwembaden. De directie van hotel Ibis in El Jadida had enkele weken geleden al voor ophef gezorgd door de toegang tot het zwembad te verbieden aan een klant met een burkini.


Vrije Universiteit Amsterdam opent islamitische gebedsruimte (19 augustus 2014)

Vrije Universiteit Amsterdam opent islamitische gebedsruimte

De Vrije Universiteit in Amsterdam heeft maandag haar nieuwe Islamitische gebedsruimte officieel geopend. Het is een ruimte met aparte ingangen en voetenwasruimten voor mannen en vrouwen. De PVV wil dat minister Bussemaker (OCW) de subsidie voor de Vrije Universiteit stopzet, vanwege de gebedsruimte voor moslims. De ruimte zou de integratie frustreren. Nieuwsitem NPO Spirit.


Stopt Marjane toch met verkoop alcohol? (15 augustus 2014)

Stopt Marjane toch met verkoop alcohol?

Marokkaanse supermarktketen Marjane zou van de Ramadan gebruik hebben gemaakt om een volledig verbod op de verkoop van alcohol in te voeren. Vorig jaar al werd er sterk gespeculeerd over het besluit van Marjane om alcohol definitief uit de schappen te halen.


Casablanca: één moskee, twee imams en twee gebeden (11 augustus 2014)

Casablanca: één moskee, twee imams en twee gebeden

Een filmpje over een buitengewone situatie in Marokko is sinds gisteren een hit op YouTube. In de video is te zien hoe in éénzelfde moskee in Casablanca, twee groepen mensen bidden achter twee verschillende Imams.


Ruim 8000 -vooral Amazigh- christenen in Marokko (3 augustus 2014)

Ruim 8000 -vooral Amazigh- christenen in Marokko

Soennitische moslims vormen de grootste religieuze gemeenschap in Marokko, met meer dan 99% van de bevolking. Het land heeft ook een kleine christelijke gemeenschap van enkele duizenden mensen die voornamelijk in de Amazigh regio’s in het zuiden leven.


Niet-Moslim doet Ramadan en viert Suikerfeest (2 augustus 2014)

Niet-Moslim doet Ramadan en viert Suikerfeest

Afgelopen dagen was het Suikerfeest, het einde van de islamitische vastenperiode Ramadan. NPO Spirit vierde het Suikerfeest met (de van origine Turkse) Tugce Ayici uit het Achterhoekse Neede en haar studievriend Jurgen Klunder uit Apeldoorn. Hoewel Jurgen niet gelovig is, heeft hij toch 10 dagen meegevast. Kijk naar NPO Spirit van vrijdag 1 augustus.


Nederland en België vieren Suikerfeest op maandag 28 juli (27 juli 2014)

Nederland en België vieren Suikerfeest op maandag 28 juli

Eid El Fitr dat het einde van de Ramadan aankondigt, wordt dit jaar op maandag 28 juli gevierd in Nederland en België. Ook in de meeste Islamitische landen zoals Saoedi-Arabië, Qatar en Palestina is het vandaag de laatste dag van de Ramadan.


Ramadan-vragen: zoenen, elkaars hand vasthouden, seks en vloeken (22 juli 2014)

Ramadan-vragen: zoenen, elkaars hand vasthouden, seks en vloeken

Het is de Ramadan, de islamitische vastenmaand. Hoe zit het met zoenen, elkaars hand vasthouden, masturbatie, fantaseren, seks en vloeken? NPO Spirit legde het voor aan Hassan Bouyazdouzen van de Islamitische Universiteit Rotterdam.


Koning Mohammed VI voor Umrah in Mekka (22 juli 2014)

Koning Mohammed VI voor Umrah in Mekka

Koning Mohammed VI is maandag in Saoedi-Arabië aangekomen, waar hij dezelfde avond de Umrah (kleine bedevaart) heeft verricht. De Marokkaanse Koning had zijn reis naar Mekka eerder uitgesteld na de instorting van drie gebouwen in Casablanca waarbij 23 mensen om het leven kwamen, en het bezoek van Spaanse Koning Felipe VI.


Marokkaan gevangenis in vanwege eten tijdens Ramadan (18 juli 2014)

Marokkaan gevangenis in vanwege eten tijdens Ramadan

In Tiznit is een Marokkaanse man door de rechtbank van eerste aanleg tot een gevangenisstraf veroordeeld vanwege het eten in het openbaar tijdens het vasten. Op straat eten tijdens de Ramadan wordt ten strengste verboden door de Marokkaanse wet.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 14