Zoeken

Nieuws over snelweg Guercif-Nador

19 december 2023 - 10:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering zet stappen in de realisatie van het snelwegproject Guercif-Nador. Er is een financieringsovereenkomst gesloten met de Afrikaanse Ontwikkelingsbank voor een bedrag van 246 miljoen euro.

Het doel van dit project is het verbinden van het industriële havencomplex Nador West Med met het Marokkaanse snelwegennet. Daarnaast beoogt het de connectiviteit in de regio Oriental te versterken om meer investeringen aan te trekken, nieuwe economische kansen te creëren, banen te genereren en de verkeersveiligheid op de route Guercif-Nador te verbeteren.

Lees ook: Marokko’s ambitieuze snelwegprojecten in volle gang

Een ander belangrijk aspect van het project is het verbinden van de toekomstige haven Nador West Med met het snelwegennet. Dit moet bijdragen aan een toename van de goederenvolumes die via deze haven worden getransporteerd. Bovendien beoogt het project de logistieke concurrentiepositie van de regio Oriental te versterken door de toegang tot de haven Nador West Med en de toekomstige activiteitenzone te vergemakkelijken. Verwacht wordt dat dit zal resulteren in lagere transport- en onderhoudskosten voor voertuigen en een verbeterde verkeersveiligheid op de route Guercif-Nador.

In maart 2022 had het Marokkaanse ministerie van Economie en Financiën een overeenkomst goedgekeurd met de Nationale Maatschappij van Snelwegen in Marokko (ADM) voor de realisatie van het eerste weggedeelte dat de gemeenten Guercif en Saka verbindt over een afstand van 32 km, met een budget van 2,3 miljard dirham.

Lees ook: Marokko start aanleg nieuwe snelweg

De transportsector in Marokko draagt voor 15% bij aan de staatsinkomsten en biedt werk aan 5% van de actieve bevolking, wat overeenkomt met 2,8% van het nationaal bruto binnenlands product in 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team