Zoeken

Nabil Fekir’s uitzonderlijk gebaar voor slachtoffers aardbeving Marokko

9 oktober 2023 - 13:00 - Sport

©

Nabil Fekir, voormalige speler van Lyon, heeft een kostbaar bezit opgegeven om zijn solidariteit te tonen met de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en de overstromingen in Libië.

De voetballer nam in 2018 samen met het Frans elftal deel aan het WK-2018 in Rusland. Frankrijk won het kampioenschap waarop Fekir net als alle 23 andere spelers een herinneringsring ontving. De ring bevat een 3-karaats witte diamant met de kleuren van de Franse vlag, zijn naam, nummer en de inscriptie ’World Cup Champions’.

Lees ook: Gad Elmaleh: dikke cheque voor slachtoffers aardbeving Marokko

Nabil Fekir besloot deze bijzondere herinnering op te geven om de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en overstromingen in Libië te helpen. Hij schonk zijn wereldkampioensring in reactie op een oproep van YouTuber AmineMaTue, die een veiling organiseerde om de slachtoffers van de twee natuurrampen te helpen. Het sieraad werd verkocht voor 42.500 euro tijdens een evenement op Twitch. In totaal werd 106.862 euro opgehaald. "Bravo Adrien! Dank aan AmineMaTue, dank aan iedereen voor de deelname en voor de hulp aan Libië en Marokko @seedcharity", postte Fekir op X na de veiling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team