Zoeken

Martin Scorsese komt niet naar Marrakech

25 november 2023 - 20:00 - Cultuur

©

De gerenommeerde Amerikaanse regisseur Martin Scorsese, die als mentor voor jong filmtalent zou optreden op het Internationaal Filmfestival van Marrakech (FIFM), heeft zijn bezoek om persoonlijke redenen moeten annuleren.

De informatie werd bevestigd door bronnen van de organisatie, geciteerd door persagentschap EFE. Scorsese, bekend van zijn werk aan klassiekers als "Taxi Driver", "Raging Bull" en "The Wolf of Wall Street", zou deelnemen aan de Ateliers de l’Atlas, een programma gericht op het ondersteunen van jonge filmmakers uit Afrika en de Arabische wereld.

Lees ook: Martin Scorsese juryvoorzitter op Filmfestival Marrakech

De regisseur heeft een lange geschiedenis met het FIFM, waar hij al vijf keer eerder te gast was. Tijdens de editie van 2018 had hij zelfs de ereprijs uitgereikt aan de Amerikaanse acteur Robert De Niro, met wie hij veelvuldig heeft samengewerkt. Scorsese wordt gezien als één van de grootste en meest invloedrijke figuren in de hedendaagse cinema. Zijn film "The Departed" leverde hem in 2007 een Oscar op voor Beste Regisseur. Zijn meest recente werk, "Killers of the Flower Moon", vertelt het waargebeurde verhaal van de moorden op de Osage-indianen in de Verenigde Staten.

Lees ook: Robert De Niro in Marrakech voor filmfestival

De 20e editie van het Filmfestival van Marrakech, een essentieel evenement voor filmprofessionals en liefhebbers, ging vrijdag van start. Tijdens het festival wordt een eerbetoon gebracht aan de Deense acteur Mads Mikkelsen, bekend van zijn rollen in de films "Pusher" en "Pusher 2" van Nicolas Winding Refn, en de serie "Rejseholdet".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team