Zoeken

Martin Scorsese keert terug naar Marrakech

30 augustus 2023 - 10:30 - Cultuur

©

De Amerikaanse regisseur Martin Scorsese zal naar verwachting aanwezig zijn op de twintigste editie van het Internationaal Filmfestival van Marrakech (FIFM). De oprichter van de World Cinema Foundation zal de peetvader zijn van de 6e editie van de Ateliers de l’Atlas, een programma van het festival gewijd aan talenten uit de regio.

Martin Scorsese, een vaste gast van het festival die al aan vijf edities heeft deelgenomen, is verheugd om deel te nemen aan de speciale editie van dit jaar. "Ik ben altijd heel blij om terug te keren naar het Marrakech Festival, dat mij zo dierbaar is. Wanneer ik er niet persoonlijk aanwezig ben, ben ik er in gedachten. Voor deze speciale jubileumeditie van het festival is mij een bijzondere taak toevertrouwd: het uitwisselen met jonge filmmakers en hen helpen met hun carrière. Ik kijk ernaar uit om oude vrienden te ontmoeten en nieuwe te maken", zei hij.

Lees ook: Martin Scorsese juryvoorzitter op Filmfestival Marrakech

De Amerikaanse regisseur is de eerste persoonlijkheid die wordt uitgenodigd om een editie van de Ateliers de l’Atlas te sponsoren en zijn naam te geven aan de groep winnaars. Deze nieuwe traditie zal worden herhaald in de komende edities van het Internationaal Filmfestival van Marrakech. De Ateliers de l’Atlas, die hun zesde editie ingaan, vinden plaats van 27 tot 30 november, parallel aan de twintigste editie van het FIFM dat plaatsvindt van 24 november tot 2 december 2023.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team